Kersencake

Ze zijn weer volop in het seizoen: de kersen. Daarom moest en zou ik weer aan het bakken gaan. Natuurlijk ook om te kijken hoe dat bakken nu gaat met een een pasgeboren baby. Prima te doen hoor, alleen even goed plannen. Daarom vind ik het bakken van een cake wel ideaal. Het is redelijk snel gemaakt en het resultaat is altijd goed. Daarnaast vind ik dat een plakje cake hoe dan ook wel lekker is, hoe warm het buiten ook wordt. Ik heb er in ieder geval enorm van genoten om weer even te bakken en natuurlijk ook om zelfgemaakte cake te eten. Na al die beschuit met muisjes wil je immers ook een keer iets anders, toch? Ben je net als ik zo’n fan van cake, dan zou ik zeker even verder lezen voor het recept. 

Kersencake
Ingrediënten
 • 250 gr ongezouten roomboter
 • 225 gr witte basterdsuiker
 • 3 biologische eieren (L)
 • 1 tl vanille extract
 • 250 gr zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout
 • 125 ml halfvolle melk
 • 250 gr verse kersen
 • 35 gr poedersuiker
 • 1 tl water

Bereiding
 1. Vet een cakeblik in met boter en bestrooi met wat bloem, klop het overtollige bloem uit het blik.
 2. Verwarm een heteluchtoven voor op 170 °C en ontpit de kersen.
 3. Mix in een grote kom, langzaam oplopend naar een hoge snelheid, de boter en suiker luchtig.
 4. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je op middelhoge stand blijft mixen. Voeg ook het vanille extract toe.
 5. Voeg het bakmeel, het zout en de melk toe en mix op middelhoge stand tot het laatste restje bloem nog net zichtbaar is.
 6. Schraap de zijkanten van de kom schoon met een spatel en roer het beslag nog een keer goed door tot het laatste beetje bloem ook vermengd is.
 7. Doe het cakebeslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Verdeel nu de helft van de kersen over de bovenkant. Deze zakken tijdens het bakken in de cake.
 8. Bak de cake gaar en goudbruin in 60 minuten. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
 9. Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en kiep deze vervolgens uit op een rooster om verder te laten afkoelen.
 10. Meng de poedersuiker met het water en mix met een vork tot een dik glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake en decoreer met de overgebleven kersen.

Vandaag is het wat koeler, dus een prima bakdag voor een heerlijke cake. Laat het smaken en deel je resultaat op Instagram met de hashtag #cakejevaneigendeeg zodat ik mee kan genieten van jullie baksels!

Een mooi weekend gewenst en laat het smaken.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *