Kan-niet-mislukken Amerikaanse pancakes

IMG_5843

Ik merk altijd dat een simpel pannenkoekje mij altijd meer energie kost om te maken dan ik ‘s ochtends zin in heb. Zo ging ik dus op zoek naar een snelle en bovenal een makkelijke – kan-niet-mislukken – beslag voor Amerikaanse pannenkoekjes.

Ik keek in mijn kast op zoek naar geschikte ingrediënten en kwam zo uit bij het verloren pak zelfrijzend bakmeel, want eigenlijk gebruik ik nooit meer zelfrijzend bakmeel. Ik gooide wat ingrediënten bij elkaar en hield aantekeningen bij. Het eerste testbeslag ging in de pan met chocolade chips en het was een succes. Het beslag voor deze Amerikaanse pannenkoekjes was snel klaar, de pannenkoekjes hielden hun vorm en ze rezen ook nog eens goed.

IMG_5846

Tijd voor poging twee, want nu was de man weer thuis en die wilde ze wel met blauwe bessen proberen. Aangezien ik de eerste pannenkoekjes na de smaaktest iets te machtig vond, koos ik er bij de tweede keer voor om iets meer melk toe te voegen. De pannenkoekjes van de tweede poging zijn iets dunner, maar hebben nog steeds het typische uiterlijk van een ‘American pancake’.

Het beslag is echt super snel gemaakt en de pannenkoekjes zijn licht, luchtig en zien er ook nog eens uit als echte Amerikaanse pannenkoekjes. Het beste recept voor Amerikaanse pannenkoekjes voor als je ‘s ochtends geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Perfect voor die luie zondagen waarop je de dag met een heerlijk ontbijt wilt beginnen, maar geen zin hebt om er veel moeite voor te nemen.

IMG_5837

Amerikaanse pannenkoekjes (2 personen)

Ingrediënten:

 • 2 biologische eieren
 • 1 tl vanille extract
 • 125 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 el suiker
 • 1 snufje zout
 • 75 – 100 ml halfvolle melk
 • 25 gr boter, gesmolten

Bereiding:

 1. Klop in een grote beslagkom de eieren los en voeg het vanille extract toe.
 2. Voeg het meel, suiker en het zout toe en roer met een garde tot een glad geheel.
 3. Voeg de melk toe en roer tot er een glad beslag ontstaat, roer nu als laatste de gesmolten boter door het beslag.
 4. Verwarm een pan met een klein beetje olie en bak pannenkoekjes van ongeveer 10-15 cm in doorsnede op middelmatig vuur.
 5. Wanneer er bubbeltjes aan de bovenkant zichtbaar worden kun je de pannenkoekjes omdraaien.
 6. Dek de gebakken Amerikaanse pannenkoekjes af met aluminiumfolie totdat alle pannenkoekjes gebakken zijn. Zo blijft alles op temperatuur.
 7. Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop.

Missie geslaagd, want in een handomdraai zet ik nu Amerikaanse pannenkoekjes op tafel die echt om te smullen zijn.

Hoe eet jij jouw pannenkoekjes het liefst? Of houd jij meer van de Nederlandse pannenkoeken? Ik hoor het graag.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *