Kamperen in Yosemite zonder reservering

kamperen in Yosemite National Park - Half Dome
Half Dome in Yosemite National Park door Shownen via Unsplash

Je wilt gaan kamperen in Yosemite National Park, maar je komt er al snel achter dat je kansen op een gereserveerde campingplek net zo groot zijn als het winnen van een loterij. Zodra er weer een maand in het reserveringssysteem wordt vrijgegeven, zijn bijna alle plekken binnen luttele seconden weg. Na een paar minuten is er geen campingplek meer te vinden. Poef! Als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar waar kun je dan het beste overnachten in Yosemite National Park als die reservering voor een campingplek in het park niet gelukt is? Met dit artikel geef ik antwoord op je vraag.

Kamperen in Yosemite National Park zonder reservering

Goed nieuws, want ook zonder reservering kun je in Yosemite kamperen. Je wilt in dat geval gebruik maken van first-come, first-served campings. Je hebt een aantal opties:

Tussen april en juni is het aanbod first-come, first-served zeer klein. In juni heb je de meeste kan dat dit soort campings opengaan of open zijn. Check deze pagina om te kijken wanneer dit soort campings in het verleden open zijn gegaan en check ‘m zeker ook als je in de buurt bent (dus letterlijk in Amerika een dag voor je aankomst in Yosemite) als je hiervoor wilt gaan.

Tussen juli en september zijn alle first-come, first-served campings in principe open, uitzonderingen daargelaten. Om je kansen op een plekje op een van onderstaande campings te vergroten, dien je vroeg in de ochtend te arriveren; het liefst voor acht á negen uur ’s ochtends.

Reis je met een huurauto met een tent achterin? Dan is Camp 4 (een walk-in campground) iets voor jou. Helaas is deze camping mega populair — wat niet in Yosemite? Waardoor er vanaf eind mei tot begin september, het Amerikaanse zomerseizoen, letterlijk een loterij is om een plekje te bemachtigen. Een dag voordat je er wilt staan moet je (online) meedoen aan de loterij een een toeslag betalen van $10 die je altijd kwijt bent of je de plek nu krijgt of niet. Buiten dit seizoen is deze camping meestal vroeg in de ochtend al helemaal gevuld.

Lees hier waarom rondreizen door Amerika met een tent de meest budgetvriendelijke manier is!

Een andere optie is om dagelijks te blijven controleren of er een reservering vrijkomt bij een van de te reserveren campings. Mensen willen nog wel eens annuleren; je kunt zomaar geluk hebben…

Yosemite National Park ingang

Kamperen dichtbij Yosemite National Park

Oké je wilt gewoon die reservering hebben. Snap ik. Als het bemachtigen van een reservering in Yosemite niet gelukt is, dan zit je het liefst zo dicht mogelijk bij een ingang van het park. In het geval van de camping Dimond O zit je bij de ingang genaamd Big Oak Flat. Dit is de ingang aan de highway 120.

De Dimond O camping is te vergelijken met de campings in Yosemite zelf en het reserveringssysteem loopt dan ook via de recreation.gov-website. Campers tot 36 ft zijn welkom en reserveren kan vanaf 6 maanden van tevoren. Deze camping heeft geen aansluitingen, maar dit geldt eigenlijk voor de meeste nationale park campings.

Een andere ingang heet Arch Rock Entrance en ligt in het westen als je vanaf El Portal afkomt. Hier vind je de camping Indian Flat Campground. Ook deze camping is te reserveren (daarom noem ik ‘m ook). Het gaat hier trouwens om een privécamping en maakt dus geen onderdeel uit van het recreation.gov-systeem.

Kamperen in Groveland

In het dorpje Groveland zit je ten noordwesten op ongeveer één uur rijden van Yosemite National Park. Heel eerlijk is dit gewoon de beste optie om te verblijven voor Yosemite als een van bovenstaande opties niet gelukt is of je het niet wilt gooien op first-come, first-served. Hieronder vind je enkele te reserveren campings in de buurt van Groveland aan Highway 120:

  • Bij Yosemite Lakes is iedereen welkom of je nu met tent, zonder tent of camper komt. Het is wel een camping waar kampvuur niet toegestaan is, als je hier juist naar op zoek bent is dit ideaal.
  • Ook bij Yosemite Ridge Resort ben je met/zonder tent welkom en is er natuurlijk ook plek voor campers. Hier kun je trouwens ook een cabin boeken om in te slapen in plaats van overnachten in een hotel.
  • Yosemite Pines Resort is een RV-resort waar je ook kunt kamperen met een tent of slapen in een cabin of een yurt. Voor een unieke ervaring kun je hier ook aan glamping doen; van slapen in die typisch Amerikaanse huifkarren tot overnachten in een retro caravan.

Met bovenstaande tips en keuze aan campings moet het je vast lukken een plekje in of rondom Yosemite National Park te bemachtigen. Heb je hier vragen over of kun je wel wat extra hulp gebruiken bij het plannen van je rondreis door Amerika; klik dan hier en ontdek wat ik voor je kan betekenen!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *