Interview: Ilse (18) gaat alleen naar de Verenigde Staten

Het is zo leuk om de verhalen, ervaringen en voorpret kriebels van andere Amerika-junkies (in spe) met jou te mogen delen. Achter de schermen begeleid ik natuurlijk Amerika-vakantiegangers en het is zo leuk om deel uit te maken van het proces van het plannen van een reis. Met deze interviews probeer ik dat gevoel dan ook na te bootsen, zodat ook jij die kriebels keer op keer kunt voelen. Ik ben zelf natuurlijk meer dan dankbaar dat mijn hulp wordt ingeschakeld, maar soms zijn er reizigers die misschien wel meer hebben aan een pakketreis via een reisorganisatie en dat stukje wil ik zeker ook belichten. In dit geval geldt dat voor Ilse. Ze vertelt jou waarom ze alleen naar de Verenigde Staten gaat én waarom ze koos voor een pakketreis. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hoi Ilse! Vertel eens iets over jezelf. Wie ben jij en wat doe je in het dagelijkse leven?

Mijn naam is Ilse en ik ben 18 jaar oud. In 2018 ben ik geslaagd voor het VWO. Ik had besloten daarna een tussenjaar te nemen, omdat ik niet wist wat ik wilde studeren. Het afgelopen jaar heb ik daarom vooral veel gewerkt, maar het grote hoogtepunt was een reis naar Amerika in november. Samen met mijn vader heb ik een auto gehuurd en daarmee Route 66 en de Pacific Coast Highway gereden in drie weken. Ja, dat is heel kort voor die enorme afstand ;-). In deze reis werd ik verliefd op de Verenigde Staten en daarom heb ik hard gespaard om deze zomer terug te gaan. Dit keer ga ik naar het noorden en ook een stukje door Canada. We bezoeken onder andere Yellowstone NP, Banff NP en Jasper NP (ed. de laatste twee liggen in Canada). Mijn reis is te volgen via mijn Instagram account @ilsevanvliet en via mijn reispagina.

In tegenstelling tot veel van je leeftijdsgenoten die gaan backpacken door Azië of Australië ga jij op reis door Amerika. Vertel?!

Allereerst vonden mijn ouders het nooit een goed plan om mij in mijn eentje in zo’n ver land te laten backpacken. Simpelweg omdat ze het niet veilig vinden. Daarbij komt dat ik al mijn hele leven droomde om naar Amerika te gaan. Alle foto’s die op Instagram voorbij kwamen en de verhalen die iedereen had over het land (alles is volgens mensen groot en overdreven), wekten mijn nieuwsgierigheid. Toen ik dus samen met mijn vader een reis ging plannen, was de keuze snel gemaakt: de VS. Ook trekt Azië mij niet zo, waardoor die optie eigenlijk wegviel. Australië lijkt me wel heel mooi, maar was qua kosten niet haalbaar. Vooral de vliegtickets vielen duur uit.

Je hebt gekozen voor de organisatie Simi Reizen. Waarom heb je voor deze reisorganisatie gekozen en wat kost het?

Ik kwam toevallig meerdere advertenties van Simi tegen op Instagram — lang leve de cookies. Als afsluiting van mijn tussenjaar wilde ik nog graag een mooie reis maken. Omdat mijn vrienden wel allemaal zijn gaan studeren, was er niemand die er veel geld voor over had. Simi was voor mij een uitkomst: een reis naar de VS met leeftijdsgenoten. Het kostte me (ed. voor 15 dagen) €2399, voor de vlucht, huurauto, reisleider, alle entrees van de nationale parken en ongeveer de helft van alle ontbijtjes. Daarbij komen nog de kosten van de lunch, het avondeten en de benzine. Onze groep bestaat momenteel uit dertien deelnemers en de gemiddelde leeftijd is 21 jaar.

Vind je het spannend om op jouw leeftijd alleen naar de Verenigde Staten te gaan?

Ik vind het niet spannend, omdat er toch nog twaalf anderen mee gaan. Het is voor mij ook niet de eerste keer dat ik zonder mijn ouders op vakantie ga. Wel hoop ik dat het goed klikt met de groep, omdat je toch wel 15 dagen met elkaar weggaat en je niet zomaar naar huis kan als je heimwee krijgt.

Waar kijk je het meeste naar uit voor deze reis?

Het leren kennen van een hele groep nieuwe mensen door met elkaar op reis te gaan lijkt me echt te gek. Ook kijk ik uit naar Yellowstone NP, omdat die al een tijd op mijn bucket list heb staan. Verder hoop ik veel mooie foto’s te kunnen maken. Op mijn reis in november werd op de laatste dag mijn camera gestolen op de luchthaven, dus was ik een groot deel van mijn foto’s kwijt. Dat wil ik graag overdoen. Ook ben ik gek op de Amerikaanse keuken (lees: hamburgers).

Je bent nog jong, maar nu al verliefd op het de Verenigde Staten. Heb je ook al een lijstje van routes of gebieden die je nog graag wilt ontdekken in de toekomst?

Jazeker! Ik wil graag de Niagara watervallen bezoeken en een citytrip naar New York doen. Ook zou ik Route 66 nog eens willen rijden, maar er dan veel meer tijd voor nemen. San Francisco is ook een hele leuke stad, dus daar wil ik zeker nog eens naar terug. Maar bovenaan mijn lijst staat toch wel de Grand Canyon. Het is daar zo bijzonder mooi. We zijn in november naar Plateau Point gelopen, wat een vrij zware tocht was. Er is in het hoogseizoen de mogelijkheid om vanuit de South Rim helemaal naar de Colorado River te hiken, die over te steken en de tocht richting de North Rim te vervolgen. Hiervoor moet je wel getraind zijn en een tent en eten meeslepen, wat het echt een uitdaging maakt. En die uitdaging wil ik graag aangaan!

Wat ontzettend leuk om te lezen. Het enthousiasme spat er vanaf. Het klinkt alsof je die tocht van rim to rim zeker gaat maken. Ondanks dat ik zelf geen voorstander ben van pakketreizen, zijn er zeker situaties waarbij ik blij ben dat ze bestaan. Ondanks dat je ook met een zelf samengesteld groepje jongeren een eigen reis kunt plannen, is het wel zo prettig dat als je alleen gaat reizen deze pakketopties bestaan. Dankjewel dat je over jouw reisvoorpret en liefde voor Amerika wilde vertellen.

Mocht je Ilse’s avonturen deze zomer willen volgen, check dan zeker haar Instagram account.

Mocht jij ook graag je eigen Amerika-reiservaring willen delen op mijn blog, stuur mij dan een berichtje via mijn contactpagina. Ik ben benieuwd naar jouw avontuur!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *