I heart stroopwafel cupcakes!

Ik weet dat ik in een vorige post al eens mijn stroopwafel cupcake recept heb gedeeld. Toch wilde ik het ook nog een keer officieel doen, met de enige echte I heart stroopwafel cupcakes. Toen ik nog in het Engels schreef kregen deze cupcakes enorm veel aandacht en ik ben er dan ook erg trots op.

Mijn cupcakes werden destijds zelfs gedeeld op de befaamde cupcakeblog ‘Cupcakes take the cake‘. Ik was enorm vereerd, maar ergens ook niet helemaal verbaasd. Stroopwafels zijn enorm populair onder buitenlanders en deze cakejes zien er dan ook gewoon super lieflijk uit met het hartje en de simpele toef frosting.

Maar geloof me als ik zeg dat er best wel wat bloed, zweet en tranen in is gaan zitten. Stroopwafels zijn best stevige koeken, dus daar kom je niet heel makkelijk met een cookie cutter doorheen … trust me!

Om exact deze cupcakes te maken, zul je wel wat voorbereidingswerk moeten doen. Je hebt namelijk twaalf stroopwafelhartjes nodig. Het ‘leuke’ werkje heb ik voor jullie samengevat in een foto hieronder. Maar eerst het recept.

Stroopwafelcupcakes met kaneel cream cheese frosting (12 stuks)

Ingrediënten:

 • 6 stroopwafels
 • 160 gr ongezouten roomboter
 • 160 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 3 eieren
 • 160 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3/4 tl bakpoeder
 • 3/4 tl kaneelpoeder

Frosting:

 • 100 gr ongezouten roomboter
 • 200 gr monchou roomkaas
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl kaneel
 • 1 cup poedersuiker

Methode:

 1. Begin met het maken van stroopwafelhartjes. Steek met een hartvormige cookie cutter 2 hartjes uit iedere stroopwafel. De restjes stroopwafel breek je in kleinere stukjes, deze heb je later in het recept nog nodig.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats 12 cupcakehouders in een muffin bakplaat.
 3. In een middelgrote kom zeef je de bakpoeder, kaneel en het meel samen.
 4. Doe de boter in een grote beslagkom en mix deze luchtig (ongeveer 3 minuten). Voeg de suiker toe en mix totdat een romige textuur is bereikt; opnieuw ongeveer 3 minuten.
 5. Voeg een voor een de eieren toe en mix na ieder ei. Voeg nu de droge ingrediënten toe en vouw in het beslag met een spatel of houten lepel totdat er geen meel meer zichtbaar is.
 6. Voeg als laatste de stroopwafelstukjes toe en roer deze voorzichtig door het beslag.
 7. Verdeel het beslag over de cupcakehouders en bak ze voor 20-25 minuten goudbruin.
 8. Laat de cupcakes 5 minuten afkoelen in de bakplaat en om ze vervolgens volledig te laten afkoelen op een rooster.
 9. Ondertussen begin je met het maken van de frosting door de boter en cream cheese romig te mixen. Houdt een aantal minuten aan om een romige massa te krijgen. Voeg de vanille, kaneel en poedersuiker toe en mix alles nog een aantal minuten door. Proef tussendoor om te bepalen of je nog extra poedersuiker zou willen toevoegen.
 10. Spuit met een ronde mond mooie een mooie toef op cream cheese frosting op je cupcake. Steek er vervolgens één van je uitgestoken stroopwafelhartjes in en maak af met sprinkles.

Mijn favoriete cupcake recept, want wie wordt er nou niet vrolijk van deze schatjes?!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *