Het Grote Sinterklaas Kookboek

Kookboek-vrijstaand-web

Hoe ging dat ook alweer, het verhaal van Sinterklaas? Het is eigenlijk weer een hele tijd geleden dat ik vol overgave Sinterklaas vierde en geloofde in deze goedheiligman. Het Grote Sinterklaas Kookboek weet echter dat gevoel weer terug te brengen en herinnert mij eraan dat het Sinterklaasfeest zoveel meer is dan een pietendiscussie. Ik vraag mij trouwens wel af of Anneke en Yolanda zich twee keer achter het oor hebben moeten krabben toen ze de schattige pietenzoenen bedachten. Ik heb er geen bezwaar tegen, maar met de discussie die op dit moment gevoerd wordt over pieten en hun huidskleur weet je het maar nooit. Maargoed, het kookboek is leuk en ik ben oprecht fan.

IMG_7798

Het gouden lintje past er natuurlijk helemaal bij. Wie kent immers niet het grote rode boek van Sinterklaas met de gouden details. Heerlijk! En het kookboek maakt er dan ook een gewoonte van om een dikke knipoog te maken naar Sinterklaas.

IMG_7808

Het boek heeft alles, dus niet alleen maar zoetigheden. Nee, er is ook een deel gereseveerd voor hoofdgerechten op de bewuste avond zelf. Maar natuurlijk ook lekker op andere heerlijke avondjes. Het boek bestaat uit vier hoofdstukken: voorpret, ingepakt, heerlijk avondje en nagenieten. Daarnaast vind je overal door het boek extra informatie over Sinterklaas, leuke tips en grappige weetjes. Het Grote Sinterklaas Kookboek begint sowieso met de smaken van Sinterklaas waar de kruiden die bij dit seizoen horen worden uitgelegd, het kookboek bevat daarnaast twee recepten voor een donkere en lichte koekkruidenmix.

Kijk gewoon maar even mee en oordeel zelf…

IMG_7805

Turks receptje, want Sinterklaas komt natuurlijk uit Turkije. Verder bevat het kookboek ontzettend veel Spaanse recepten. De reden daarvoor spreekt nu voor zich.

IMG_7811

Hoe leuk! Saucijzenbroodjes in de vorm van cadeautjes. De recepten zijn dan ook onder te verdelen in eenvoudig tot uitgebreid. Iedereen vind dus wel iets in het kookboek dat hij/zij kan maken – met of zonder kinderen – en het daagt je uit om verder te denken dan de jaarlijkse gourmetavond.

IMG_7803

Feest! Zo’n tafel zet de sfeer voor een geweldige avond.

IMG_7813

De twee specerijmixen.

IMG_7802

Wat te doen met de restjes? Nou, sowieso een cheesecake bakken dus. Rara, waar de bodem van deze taart van gemaakt is?

IMG_7806

Wist je dat taai-taai eigenlijk krokant is na het bakken? Maar dat je door het te bewaren met wat oud brood taai maakt. Zo weet ik nu al wat meer van dat soort Sinterklaas bakfeitjes. Geweldig!

Ik denk dat ik in deze review maar een klein stukje van dit boek heb uitgelicht, zo veelomvattend is dit kookboek.

Ook al is het is een kookboek voor iedereen – jong en oud, ervaren of beginner – denk ik dat fans van de zoete keuken het meest blij worden van het Grote Sinterklaas Kookboek. Het lijkt mij ook super leuk om dit boek rond Sinterklaas te krijgen of weg te geven. Je kunt het boek gratis laten signeren en bestellen zonder verzendkosten via de website van het kookboek zelf; hier dus.

Titel: Het Grote Sinterklaas Kookboek
Auteurs: Anneke Ammerlaan & Yolanda van der Jagt
Uitvoering: Hardcover, 215 pagina's
Prijs: € 22,50
Bestellen: Bol.com en/of eigen website (gesigneerde exemplaren)

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *