Heel Holland Bakt bakboek voor thuisbakkers

Verrast dat ik was toen ik een hele tijd geleden hoorde dat er een bakboek naar aanleiding van het televisieprogramma Heel Holland Bakt uit zou komen. A jaren kijk ik met veel plezier naar The Great British Bake Off en ik heb met net zoveel plezier ook de Nederlandse variant gevolgd. Als fan was het Heel Holland Bakt bakboek bij voorbaat dan ook een bakboek dat ik in mijn kast moest hebben staan.

IMG_5697

De liefde voor het bakken uit boeken is pas weer in het afgelopen jaar gaan opbloeien. Om die reden heb ik nooit het bakboek The Great British Bake Off: How to Bake the Perfect Victoria Sponge and Other Baking Secrets aangeschaft en heb ik er ook geen moeite mee dat dit bakboek veelal bestaat uit oorspronkelijk Engelse recepten. Als fan van de originele serie hoor je mij daar sowieso niet over klagen. Neem dit echter wel mee in je overweging als je het boek wilt aanschaffen, maar misschien al in het bezit bent van de Engelstalige versie.

IMG_5709

Oke, nu ik jullie gewaarschuwd heb wordt het tijd voor mijn beoordeling van het Heel Holland Bakt bakboek. Een aantal zaken spraken mij direct aan. Het boek is lekker dik, goed opgebouwd, een aantal recepten worden ondersteund met extra uitleg, het bevat een uitgebreide inleiding over de verschillende hoofdstukken en eindigt met nog een paar handige baktips en een overzichtelijk register.

Ook leuk is dat de meeste recepten worden vergezeld met een mooie grote foto. Daarnaast vind je ook een paar foto’s van het eerste seizoen Heel Holland Bakt in dit boek. Mijn absolute favoriete recepten zijn toch wel de Heel Holland Bakt Toppers. Ze vallen direct op doordat de pagina een gekleurde achtergrond heeft zoals je hieronder kunt zien bij de worstenbroodjes. Let ook even op het paginalint in het rood, wit en blauw. Het zijn de kleine details die het verschil maken.

IMG_5711

Terug naar die toppers, ook deze croquembouche is uitgelicht als een Heel Holland Bakt Topper. Zo mooi!

IMG_5712

Het Heel Holland Bakt bakboek bevat acht hoofdstukken met recepten van zoet tot hartig en van taarten tot broden. De acht hoofdstukken zijn: cakes, koekjes, brood, hartig, taart, patisserie, toetjes en feest. Zoals ik al zei bevat het boek verder een uitgebreide inleiding – naar mijn mening een echt pluspunt van het boek – en twee pagina’s met baktips. Nog een ander klein detail: recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken zijn vergezeld met een logo’tje “voor jonge koks” (zie de tweede foto).

IMG_5715

Al met al vind ik het Heel Holland Bakt bakboek een must voor de fans, maar bovenal een leuk en gevarieerd bakboek voor alle thuisbakkers.

Titel: Heel Holland Bakt: bakboek voor thuisbakkers
Auteur: Diverse auteurs
Uitvoering: Hardback, 288 pagina's
Prijs: € 24,99 (introductieprijs 22 april t/m 22 juli, daarna € 29,99)
Bestellen: Bol.com

Heb je vragen over dit kookboek die deze review niet beantwoord? Stel ze en ik zal kijken of ik jouw vraag kan beantwoorden!

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Leuk!
  Ik zag het boek vandaag toevallig in de winkel en moest er natuurlijk even in bladeren.
  Het zag er echt goed uit. Wie weet koop ik het nog eens. Maar eerst ben ik heel erg benieuwd naar het boek van Bake My Day dat als het goed is deze of volgende week uitkomt.
  Lieve groet, Rensina

  Reageer
  • Het boek wordt morgenavond na de finale gepresenteerd aan genodigden, dus zal het niet veel later in de winkel liggen. Ik kan er zelf helaas niet bij zijn, maar ben ook heel benieuwd naar dat bakboek.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *