Hartige pizzahapjes caprese-stijl

IMG_8954

Dat hapjes horen bij oudjaarsavond weet iedereen. Het lastige is echter welk hapje je gaat serveren. Ikzelf ben enorm fan van de ouderwetse hapjes zoals gevulde eieren en pigs in a blanket, maar ik vind het ook wel leuk om iets anders te bereiden. Deze hartige pizzahapjes zijn niet vernieuwend qua smaak, maar wel extra lekker omdat je ze zelf gemaakt hebt. Om het feestelijk te houden heb ik de hartige pizzahapjes in de vorm van sterretjes gemaakt.

Zoals ik al zei is de smaak niet vernieuwend, maar wel enorm populair. Ik heb gekozen om mijn hartige pizzahapjes in een caprese-stijl te bakken. De meeste mensen zullen het bladerdeeg voor de bodem, de pesto en tomaten al in huis hebben. Als je het snijwerk van de tomaten en mozzarella vooraf doet heb je deze mini stervormige pizzahapjes in no-time versgebakken op tafel.

IMG_8947

Hartige pizzahapjes (12 stuks)

Ingrediënten:

 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 bol mozzarella
 • 1-2 tomaten (afhankelijk van de grootte)
 • 1 ei, losgeklopt
 • pesto
 • Italiaanse kruiden
 • zout en peper

Bereiding:

 1. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien volgens de verpakking.
 2. Snijd de tomaat of tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de partjes in blokjes.
 3. Snijd ook de mozzarella in kleine blokjes. Houdt ongeveer de helft van de blokjes mozzarella achterwege voor de afwerking.
 4. Steek met een stervormig koekvormpjes sterren uit het bladerdeeg. Per plakje haal je twee sterren eruit afhankelijk van de grootte van je steker. Lijm de overige stukken bladerdeeg aan elkaar door ze een klein beetje te overlappen en te drukken. Op deze manier haalde ik 12 sterren uit mijn vier plakjes bladerdeeg.
 5. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bestrijk met het losgeklopte ei.
 6. Verwarm de oven voor op 220 °C.
 7. Besmeer de bladerdeeg sterren met een beetje pesto en verdeel de blokjes tomaat en mozzarella over de sterren; ongeveer 3 blokjes van ieder per ster.
 8. Breng extra op smaak met een beetje zout en peper en bak de hartige pizzahapjes goudbruin in 15-20 minuten waarbij je de temperatuur van de oven terugbrengt naar 200 °C.
 9. Werk de pizzahapjes af met de overige blokjes mozzarella en wat Italiaanse kruiden. Serveer direct.

IMG_8945

Ik maakte deze hartige pizzahapjes in de vorm van een ster, maar je kunt natuurlijk ook voor andere vormpjes kiezen of je plakje bladerdeeg in vier gelijke stukken snijden. Wij hadden deze hapjes binnen no-time op, omdat ze lekker weg eten. Ideaal voor oudjaarsavond dus. Laat het smaken!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *