Halloween mummy cupcakes

IMG_3324

Het einde van de maand oktober is in zicht en dat staat steeds meer in het teken van het Amerikaanse feest Halloween. Om dit hier op de blog toch een beetje te vieren ga ik de komende dagen drie ideeën met jullie delen om gevaarlijk lekkere Halloween cupcakes te maken. De basis is voor alledrie dezelfde, maar je kunt daar zelf natuurlijk in variëren als je dat wilt. Ik ga laten zien dat je met weinig middelen hele leuke Halloween cupcakes kunt maken. Ik begin met de naar mijn mening leukste cakejes, namelijk de mummy cupcakes. Wie mij op Instagram volgt had de mummy al voorbij zien komen 😉

Hieronder ga ik je vertellen hoe je deze cupcakes kunt maken en zal ik doorlinken naar de recepten die ik gebruikt heb. Persoonlijk koos ik voor een volwassen cakeje gemaakt met Guinnes bier, maar je kunt ook voor een kindvriendelijker cupcake recept gaan. Beide opties zal ik delen. Waar wachten we op? Laat ik jullie gewoon snel vertellen hoe je deze uber schattige (maar zeer gevaarlijke) mummy cupcakes kunt maken.

IMG_3321

Halloween mummy cupcakes
Ingrediënten
Voor decoratie
  • oranje gel food color
  • 300 gr witte rolfondant (2 pakjes)
  • eetbare oogjes (Wilton of Hema)
  • optioneel: flinterdunne zwarte glitter strooisel (Wilton)
Bereiding

1. Bereid de cupcakes volgens recept en laat afkoelen. Maak in de tussentijd de frosting volgens recept.

2. Voeg een theelepel oranje eetbare gel kleurstof toe om de frosting mooi oranje te maken. Smeer elke cupcake af met de botercrème, dit hoeft niet netjes. Het doel is om de cupcakes met een lekker laagje te bedekken, zie de foto hieronder.

IMG_3314

3. Kneed de rolfondant samen tot je een soepel fondant hebt. Bestuif je werkblad met een beetje poedersuiker en rol de fondant uit tot een dikte van ongeveer 2 millimeter. Snijd nu stroken van +/- 1 cm uit het fondant.

4. Leg op iedere cupcake twee oogjes. Dit mag willekeurig zodat je verschillende gezichtsuitdrukkingen krijgt. Met een scherp mesje bij de hand leg je nu steeds een strookje fondant op de cupcakes en snijd het overtollige fondant weg. Druk ook goed aan, vooral aan de zijkanten. Ook het verdelen van de stroken mag redelijk willekeurig, maar zorg wel dat je de uiteinden goed kunt vastplakken in de botercrème.

5. Maak de mummy’s extra stoffig door ze te bestrooien met een flinterdunne zwarte eetbare strooisel, of gebruik zwarte eetbare ‘dusting powder’.

Deze cupcakes zijn ontiegelijk leuk om met kinderen te maken. Maar brengen ook zeker een glimlach op het gezicht van een volwassen man of vrouw. Geef jij dit jaar een Halloween gethematiseerd feestje? Dan zullen deze cupcakes zeker niet misstaan.

Dit was het eerste Halloween cupcake idee, nog twee te gaan. Wist je dat ik ieder jaar iets met Halloween heb verzonnen? Klik hier voor al mijn andere Halloween ‘food’ ideetjes.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *