Guacamole en pico de gallo

Guacamole

Twee snelle en makkelijke recepten die een goede aanvulling zijn op elk tex-mex gerecht. Ze smaken lekker bij tortilla chips, nachos, burrito’s, enchilada’s, Mexicaanse wraps en ga zo maar door. 

Voor de pico de gallo heb ik geen vast recept en bereid ik dus op smaak. Het bevat dan ook maar een paar ingrediënten. Pico de gallo is naar mijn mening een stuk frisser en lekkerder van smaak dan de welbekende salsa. Zeker het proberen waard, wanneer je dit recept nog niet kent.

Pico de gallo

Pico de gallo
Ingrediënten
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 halve ui of 1 sjalot
  • verse koriander of peterselie
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
Bereiding
  1. Snijd de tomaten in vieren en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaten nu in kleine blokjes en doe in een kom. Dit noemen ze concasseren.
  2. Snipper een halve ui of sjalot fijn en voeg toe.
  3. Snijd de koriander of peterselie fijn en voeg toe. Gebruik peterselie wanneer je niet houdt van koriander of deze niet in huis hebt.
  4. Voeg de limoensap toe en roer het geheel door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Zet weg in de koelkast tot aan serveren, zodat alle smaken goed opgenomen worden.

* Houd je niet van rauwe uien? Geen nood, het zuur van de limoensap zorgt ervoor dat de uien zacht van smaak worden. Ik houd totaal niet van rauwe ui, maar ik eet pico de gallo met liefde.

Guacamole
Guacamole
Ingrediënten
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • verse of gedroogde koriander
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
Methode
  1. Halveer de avocado’s en ontpit deze. Snijd de helften met een mes in de lengte en breedte in en lepel het vruchtvlees eruit. Je hebt nu een schaal met blokjes avocado.
  2. Snijd de tomaat in vieren en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd de tomaat fijne in kleine blokjes en voeg toe aan de avocado.
  3. Hak de knoflook en koriander fijn en voeg toe. Geen verse koriander in huis? Voeg dan wat gedroogde (poeder) koriander toe.
  4. Voeg de limoensap toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

*De guacamole doet het heel erg goed op feestjes, dus maak hier extra veel van.

Laat het smaken.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *