Op de buis: The Great British Bake Off

Vanavond komt alweer de vierde aflevering van de Great British Bake Off (GBBO) op BBC1. Een serie die ik per ongeluk een aantal jaar geleden ontdekte en nu voor de afgelopen drie jaar heb gevolgd. Wie van Heel Holland Bakt houdt, houdt zeker weten van de GBBO. Ja, het is in het Engels en dat is misschien niet voor iedereen makkelijk te volgen, maar geloof mij de meest heerlijke dingen worden gebakken en het visuele aspect maakt het gewoon de moeite waard. Daarnaast kun je de ondertiteling aanzetten (tt 888) en het op die manier beter volgen.

De GBBO is natuurlijk het origineel en de kwaliteit van de baksels ligt naar mijn mening hoger dan de Nederlandse serie. Bakken zit natuurlijk ook veel meer in de cultuur van Engeland dan in Nederland en dat zijn denk ik maar een paar van de redenen waarom ik liever naar de GBBO kijk dan Heel Holland Bakt.

Bovenstaande foto laat de kandidaten van dit seizoen zien. Inmiddels zijn er nog maar 9 kandidaten over, waaronder een 17-jarig meisje. Ze is pas 17 jaar en ze bakt de meest geweldige dingen en ze is ook nog niet onder de druk bezweken. Iets dat je vaak ziet bij de wat jongere kandidaten.

Is het Engels toch echt te veel voor je dan kun je vanaf volgende week zondag 7 september weer Heel Holland Bakt gaan kijken op NPO 1. Maar ga vooral ook het origineel eens kijken.

vanavond om 21:00 op BBC1 is de vierder aflevering van de Great British Bake Off te zien. Ik zit vanavond weer klaar, jij ook?

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Ik ben fan, ik volg elke aflevering op de voet! Ik wist niet dat Heel Holland Bakt oo de openbare omroep was, ik ga zeker de digicorder programmeren!

    Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *