Granola brownies met frambozen en blauwe bessen

brownie_granola1

Ik maakte deze brownies voor Kimberly van het Newborn Fit Mama-programma, maar ik moest het recept hoe dan ook hier op de blog delen. Een lekker brownierecept kan ik natuurlijk niet achterhouden voor mijn lieve lezers. Kimberly’s fitprogramma gaat over het verliezen van de zwangerschapskilo’s na de bevalling en ik kon het daarom niet laten een lichtelijk grappige fit-twist aan mijn brownie te geven. Laat duidelijk zijn dat Kimberly mij als mommy-to-be juist gevraagd had  een guilty pleasure te bakken waar iedere mama blij van gaat worden en makkelijk zelf kan maken. Ik hoop dat ik dat met deze granola brownies bereikt heb. 

Ik had er niet helemaal bij stilgestaan dat de brownie door het fruit iets langer in de oven had moeten staan. Daardoor waren deze brownies iets smeuïger dan ik eigenlijk wilde, maar lekker waren ze nog steeds en de sappen van het fruit waren heerlijk in de brownie getrokken. Om te voorkomen dat jullie brownies te zacht worden heb ik de baktijd in het recept hieronder al aangepast. Pfjew, nu kan er eigenlijk niets meer mis gaan. Klaar voor de start? Bakken maar.

brownie_granola2

Granola brownies met frambozen en blauwe bessen
INGREDIËNTEN
 • 150 gr bloem
 • 25 gr cacao
 • 1 tl bakpoeder
 • 200 gr chocolade van goede kwaliteit (70% of meer)
 • 285 gr ongezouten roomboter
 • 3 biologische eieren
 • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 200 gr fijne kristalsuiker
 • snufje zout
 • 175 gr frambozen en blauwe bosbessen (vers of uit ontdooid uit de diepvries)
 • handjevol granola
brownie_fruit_granola_stappenplan
BEREIDING
 1. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en leg een vel bakpapier in een rechthoekige of vierkante ovenschaal (+/- 20x20cm).
 2. Bereid het browniebeslag volgens dit recept, maar zet het nog niet in de oven.
 3. Verdeel nu het fruit over het beslag. Omdat het een dik beslag is zakt het niet naar beneden, zie hierboven. Als laatste verdeel je de granola die jij in huis hebt over de rest van de brownie, dit mag ook jouw favoriete zelfgemaakte granola zijn. Ikzelf had nog Cruesli staan met chocoladestukjes. Jammie, nog meer chocolade!
 4. Bak de granola brownie gaar in 50-60 minuten.
 5. Laat de brownie volledig afkoelen alvorens je deze gaat aansnijden. Serveer eventueel met wat extra frambozen en als je er zin in hebt voeg je nog een toef slagroom toe.

Omdat je de brownie zelf in stukjes kunt verdelen, kun je de brownie prima in wat kleinere porties verdelen. Deze granola brownies zijn verleidelijk lekker (ongezond) en niet alleen geschikt voor mama’s, maar gewoon voor iedereen.

Laat het smaken en deel je bakresultaat via FacebookInstagram. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe jullie brownies uit de oven komen.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *