Vier glutenvrije recepten op een rijtje

We kunnen er bijna niet omheen en de vraag ernaar wordt steeds groter. Ik heb het dan natuurlijk over glutenvrij bakken. In de afgelopen maanden heb ik een aantal glutenvrije recepten uitgeprobeerd en het leek mij een geschikt moment om deze recepten nog een keer voor jullie op een rijtje te zetten, zodat ze ook makkelijk terug te vinden zijn. Van de zomer ben ik trouwens van plan mijn receptenpagina om te gooien aan te passen, zodat bijvoorbeeld alle glutenvrije recepten in een oogopslag te vinden zijn.

chocoscake

Chocoladecake met kokos en amandelschaafsel

Deze chocoladecake verdient een waardig plekje in de lijst. Als non-liefhebber van kokos durf ik met alle eerlijkheid te zeggen dat deze cake echt lekker is. Het is een makkelijk recept en behalve glutenvrij is deze cake ook nog eens suiker- en lactosevrij. Geloof mij, je proeft het er absoluut niet aan! Een topper onder de glutenvrije recepten – met dank aan Wendy van Blij Zonder Suiker.

Glutenvrije marmercake

Marmercake van glutenvrij meel

Deze glutenvrije marmercake heb ik het meest recent gedeeld en herkennen jullie wellicht nog. De cake is gemaakt met glutenvrij meel dat gewoon in de supermarkt te koop is. Het marmereffect maakt deze cake vrolijk en net even anders. Ik kon proeven dat ik niet te maken had met gewone bloem, maar voor mensen die sowieso al glutenvrij eten – zoals mijn moeder – is dit een heerlijke cake die ze zo gemist hadden door het volgen van een aangepast dieet. En ik vond deze glutenrvije marmercake ook lekker hoor!

IMG_3741x

Meringues, oftewel schuimpjes

De foto hierboven laat meringues zien die een kleurstof bevatten en ik weet even niet of dat glutenvrij is, het kopje linkt dan ook naar het basisrecept voor meringues dat ik iedere keer weer met succes gebruik. Meringues zijn in de basis hartstikke glutenvrij en dus een oude rot onder de glutenvrije recepten zonder dat veel mensen dit realiseren. Doordat meringues alleen maar uit eiwitten en suiker bestaat is het een ideel koekje voor mensen die een glutenvrij dieet volgen.

Wist je trouwens dat naast meringues ook macarons hartstikke glutenvrij zijn?

IMG_4286

De glutenvrije chocoladecake van Nigella Lawson

De ster onder de glutenvrije recepten. Ze is misschien niet de mooiste van allemaal, maar wel enorm lekker en rijk van smaak. Een echt luxepaardje zal ik maar zeggen. Ik maakte deze cake voor het Kerstdiner bij mijn ouders thuis en een maand later maakte ik de cake opnieuw zodat ik het recept met jullie kon delen. De cake heeft het beide keren niet lang volgehouden, zo lekker is deze chocoladecake dus. Je zou de cake ook kunnen stapelen en er een taart van kunnen maken of cupcakes van maken. Probeer het eens uit en wie weet!

Zo dit waren mijn vier toppers op het gebied van glutenvrij bakken. Ik weet zeker dat ik in de toekomst nog meer glutenvrije recepten zal gaan uitproberen en zal blijven experimenteren. Zijn er nog bepaalde glutenvrije recepten waar jij naar op zoek bent? Laat het mij hieronder weten en ik zal kijken wat ik kan doen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

  • Graag wat glutenbroden recepten van o.a. die Cake
    B.v.D

    Kostiaan van Haaften

    Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *