Gevulde kruidnoten cake

IMG_3184

Yes, eindelijk kan ik deze cake ongegeneerd met jullie delen, want Sinterklaas is weer in het land. Deze cake is echt geweldig. Vorig jaar maakte ik gevulde speculaas en ik vroeg mij af of je ook gevulde cake kunt maken. Ja hoor, dat kan. Hmmm. Zoals je al een beetje kan zien, ziet de cake er vanbinnen erg gezellig uit met de kruidnootjes. Je kunt er ook voor kiezen om in de bovenste laag kruidnootjes te doen voor nog meer contrast. Ik had er achteraf namelijk spijt van dat niet te hebben gedaan. Ik was bang dat het dan teveel ‘kruidnoten’ zou zijn, maar dat viel reuze mee. Waar ik de cake trouwens mee gevuld heb? Met amandelspijs natuurlijk. Zo lekker.

IMG_3167

Ik heb nog een paar Sinterklaas dingetjes klaarstaan. Wat dacht je van no-bake Sinterklaas cheesecake toetjes met stukjes mandarijn. Hier hebben wij thuis zo van gesmuld. Wat ik ook nog met jullie ga delen is een recept voor heerlijke spelt kruidnootjes zoals ik geleerd heb van Rob, de man achter Donny Craves, maar natuurlijk wel met een eigen twist. Wat dacht je van spelt kruidnootjes op basis van witte koek- en speculaaskruiden? Wat is dit toch een heerlijke tijd voor zoetekauwen, vind je niet? Maar eerst deze geweldige cake.

IMG_3189

Gevulde kruidnoten cake
Ingrediënten
 • 250 gr cakemeel
 • 200 gr roomboter
 • 200 gr witte basterdsuiker
 • 3 biologische eieren
 • 4 el halfvolle melk

Voor de vulling

 • 300 gr zelfgemaakte amandelspijs (naar recept)
 • 1 biologisch ei, losgeklopt
 • 200 gr kruidnoten, licht verkruimeld
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 160 °C hetelucht en vet een ronde springvorm of rond bakblik in. Plaats eventueel een stukje bakpapier op de bodem.
 2. Doe de boter met de suiker in een mengkom en mix tot een romig geheel en de boter bleek is geworden.
 3. Mix één voor één de eieren door het boter en suiker mengsel tot een glad beslag.
 4. Voeg de helft van het cakemeel toe en mix op een lage stand totdat alle meel is opgenomen. Voeg nu de melk toe en de rest van de cakemeel. Mix op een lage stand en breng langzaam de snelheid omhoog tot je een glad beslag hebt.
 5. Zorg dat het amandelspijs op kamertemperatuur is en voeg beetje bij beetje het geklutste eitje toe totdat je soepel en bewerkbaar amandelspijs hebt.
 6. Doe de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel er een laag kruidnootjes overheen. Verdeel nu de amandelspijs over de kruidnoten, maar laat de randen vrij. Optioneel: Verdeel opnieuw kruidnootjes over de amandelspijs.
 7. Verdeel het overige beslag over alles heen, zodat je niets meer van de spijs en/of de kruidnoten ziet.
 8. Maak de gevulde kruidnoten cake af door de resterende kruidnoten over de bovenkant te verdelen. Bak de cake gaar in 65-75 minuten of totdat een prikker er schoon uitkomt.
 9. Laat de cake afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Je doet jezelf en jouw gasten niets tekort als je deze cake op tafel zet en het is een feestje op zich om hier punten uit te snijden. De gevulde kruidnoten cake smaakt het lekkerst met een kop warme chocolademelk terwijl je jouw Sinterklaas cadeautjes bent aan het uitpakken 😉

Dit is mijn eerste Sinterklaas cadeau voor jullie, maar er volgt dus nog meer. Stay tuned!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

22 Reacties

 • Lijkt me erg lekker, alle ingredienten heb ik in huis dus vandaag even maken.
  Alleen had ik 4 of 5 eieren verwacht voor het cakebeslag. En welke diameter bakblik heb je gebruikt?

  Reageer
  • Een bakblik van 20 cm in diameter. Het aantal eieren voor de cake klopt. Veel plezier met bakken en laat het smaken.

   Reageer
 • Dit recept ga ik zeker een keertje maken! Lijkt me heerlijk! Kan ik de cakemeel ook door zelfrijzend bakmeel vervangen?

  Groetjes!

  Reageer
 • Wil graag deze cake gaan maken maar bak je met onder en bovenwarmte of hete lucht.
  Zelf gebruik ik altijd hete lucht en welke temperatuur zou ik dan moeten gebruiken?
  Groet, Tanja

  Reageer
  • Ik bak mijn cakes altijd op de heteluchtstand. Je kunt dus de temperatuur zoals aangegeven aanhouden. Het klopt dat ik dat dit in dit recept niet goed heb aangegeven. Veel plezier met bakken.

   Reageer
   • Inderdaad, heb hem gemaakt. Als Vlaamse kende ik zelfs geen kruidnoten.Heb er wat moeten achter zoeken tot AH de oplossing bracht. En hij viel goed inde smaak.

    Reageer
 • Ik heb vanmiddag zelf amandelspijs gemaakt, morgen ga ik dat in deze cake verwerken. Begrijp ik nu goed dat ik nog extra ei door het amandelspijs moet doen, voordat ik het in de cake doe? Of bedoel je met dat ene ei voor de vulling juist het ei dat ik reeds voor het amandelspijs heb gemengd?

  Groetjes Irma

  Reageer
  • Je wilt een soepel amandelspijs om te kunnen verwerken. Om die reden kluts je een eitje en voeg je beetje bij beetje toe aan je spijs tot die lekker smeuïg is. Het kan best zijn dat je niet het hele ei nodig zult hebben. Het maakt het makkelijker om de amandelspijs te verwerken.

   Reageer
 • Hee Lian, deze cake wil ik graag maken voor het Heerlijk Avondje 😉
  Ik vind de cakemeel verwarrend. Bedoel je een kant-en-klaar pak cakemeel?
  Welke ingrediënten heb ik anders nodig om 250gr cakemeel te maken?
  Ik hoor het heel graag van je! Groetjes, Kimberley

  Reageer
 • Hee Lian, m’n hart heeft niet voor niets vol verwachting geklopt; de cake was heerlijk! En ik vond het zo leuk om je antwoord te lezen onder het berichtje over je Cakeje van eigen deeg 😉 Dankjewel daarvoor, lief! Ik ben al een hele tijd groot liefhebber van je recepten! Veel liefs, Kimberley

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *