Gevulde eieren cocktail-stijl

IMG_8970

Er stond al een gevulde eieren recept op de blog, maar aangezien ik zo’n fan ben van deze ouderwetse hap besloot ik met een eigen recept te komen geïnspireerd op de welbekende garnalencocktail. Gevulde eieren cocktail-stijl voegt twee van mijn favoriete feestdagen recepten samen. Je kunt het wel raden, de vulling is gebaseerd op zelfgemaakte cocktailsaus en je garneert je gevulde eieren af met garnalen en fruit. Ook een ideeal restjes recept trouwens.

IMG_8974

Zoals je kunt zien is het erg moeilijk om van deze eieren af te blijven. Ze staan ontzettend feestelijk en horen naar mijn idee op tafel op oudjaarsavond. Dus vergeet mijn oude recept en kies voor mijn vernieuwde gevulde eieren recept. Maar eten er kinderen mee, dan is dit oude recept wellicht iets geschikter. Ben je niet bang voor een beetje alcohol? Lees dan vooral even door.

IMG_8969

Ik maakte acht gevulde eieren en heb daar ook het recept voor geschreven, het recept is echter makkelijk te verdubbelen of vergroten.

Gevulde eieren cocktail-stijl

(8 stuks)

Ingrediënten
 • 4 hardgekookte biologische eieren
 • 1/2 el yoghurt
 • 2 tl ketchup
 • 1 flinke el mayonaise
 • tabasco
 • Whiskey
 • zout en peper
Ter decoratie
 • paprikapoeder
 • 4 druiven
 • 8 (of meer) garnaaltjes
Bereiding
 1. Snijd de eieren in de lengte in gelijke helften en verwijder het eigeel.
 2. Doe het eigeel met de yoghurt, ketchup, mayonaise, enkele druppels tabasco en een scheutje Whiskey in een kom en maak er met de staafmixer een gladde crème van.
 3. Breng verder op smaak met een beetje zout en peper.
 4. Zet de crème een half uurtje in de koelkast om te laten afkoelen.
 5. Maak een spuitzak klaar met een gekarteld spuitmondje naar keuze.
 6. Doe het het eigeel crème in de spuitzak en vul iedere half ei met de crème.
 7. Leg op ieder gevuld ei één of een paar garnaaltjes en bestrooi met paprikapoeder.
 8. Snijd de druiven in de lengte doormidden en leg op ieder ei een halve druif.

De gevulde eieren kun je het beste afgedekt in de koelkast bewaren tot aan serveren en zijn op de dag van maken het lekkerste.

IMG_8967

Ben jij ook zo fan van gevulde eieren? Deze eieren gingen er bij mij in ieder geval snel erin en zijn een feestelijke variant op de ouderwetse versie. Fijne oudjaarsavond en tot in 2015!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *