Zoet gevulde croissants met glazuur

De paasdagen zitten erop, maar ik kan het niet laten om jullie met dit vrolijke croissantje te verblijden. Voor velen is deze dinsdag toch een beetje de maandag van de week nu je weer je dagelijkse taken moet oppakken. Deze croissantjes maakte ik na een tip van Laura. Ze zei: “Waarom maak je niet ook een zoet gevuld croissantje?” Ik had namelijk voor haar blog, waar ik nu ook artikelen voor schrijf, een heerlijk hartige croissant bedacht. Mijn hersenen begonnen te kraken en ik dacht terug aan de Amerikaanse Pop Tarts die we laatst geproefd hadden in een proefvideo. Zodoende kwam ik op het idee om een croissantje te verheerlijken met een zoete vulling en af te maken met een romige glazuur en vrolijke sprinkles. 

Variaties op dit soort afbak croissantjes zijn eigenlijk geen recept te noemen, want je hebt ze echt in een handomdraai gemaakt. Maar door het glazuur worden ze extra feestelijk en zouden ze niet misstaan als zoet gebakje bij een zelf georganiseerde high-tea of ander feestje. Vervang de sprinkles door muisjes en ze passen helemaal op een baby shower of gender reveal feestje.

De felle sprinkles die ik gebruik komen trouwens uit de Verenigde Staten en zijn lastig om in Nederland te vinden. Iedere andere vrolijk gekleurde sprinkles staan natuurlijk net zo leuk.

Zoet gevulde croissants met glazuur
Ingrediënten
 • 1 blik voor croissantdeeg
 • ±100 gram melkchocolade druppels óf in stukjes gehakte melkchocolade
 • aardbeienjam
 • 1 ei, losgeklopt
 • 50-100 gram poedersuiker
 • 1-2 el (ongeklopte) slagroom
 • sprinkles
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 200°C en haal het croissantdeeg uit het blik. Verdeel het deeg in 6 driehoeken door met een scherp mesje over de gekartelde lijntjes van het deeg te gaan.
 2. Smeer het brede bovenste gedeelte in met een beetje aardbeienjam en verdeel hier wat chocoladedruppels over.
 3. Rol de deeglapjes op tot croissants en probeer de vulling binnen te sluiten door het deeg hier en daar dicht te drukken.
 4. Leg de croissants op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk de croissants met het los geklopte ei.
 5. Bak de gevulde croissants in 12 – 14 minuten gaar en goudbruin.
 6. Terwijl de croissants staan af te koelen maak je het glazuur.
 7. Begin met 50 gram poedersuiker en 1 el slagroom. Roer het geheel stevig door met een vork of garde totdat het poedersuiker is opgenomen. Is de icing te droog dan voeg je een beetje slagroom toe, bij een te nat glazuur voeg je nog wat poedersuiker toe*.
 8. Blijf het glazuur goed doorroeren, omdat je slagroom gebruikt wordt het glazuur steeds witter en romiger hoe langer je doorroert.
 9. Verdeel het glazuur over de gevulde croissants en strooi er wat sprinkles over.
 10. Serveer de croissantjes terwijl ze nog een beetje warm zijn.

*Ik maak glazuur altijd op gevoel. Ik begin met een beetje en vul steeds aan tot ik de gewenste dikte en hoeveelheid heb bereikt.

Deze zoete gevulde croissants zijn net gebakjes zoals ik al zei. Het is een traktatie voor jezelf en zeker eentje om te onthouden.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *