Gekarameliseerde appeltjes met kaneel

img_7076

Vandaag een snel en simpel receptje, maar wel eentje waar je de aankomende winterdagen goed mee gaat doorkomen. Als je fan bent van appeltaart, dan word je zeker fan van deze gekarameliseerde appeltjes met kaneel. Ze kunnen en passen overal bij en ik maak ze geregeld zelf. Het recept heb ik echter nog nooit gedeeld en stond dus nog niet op de blog. Daar moest natuurlijk verandering in komen, dus bij dezen. 

Gekarameliseerde appeltjes zijn zo gemaakt en je hebt bijna altijd wel alles in huis hiervoor. Ik eet ze het liefst bij een plakje cake, zoals de Chai cake hierboven. Het recept voor die cake volgt later deze week. Een heerlijke kruidige cake die je ook binnen no-time op tafel hebt staan, maar eerst het recept voor deze lekker deze sticky warme zoete appeltjes.

img_7067x

Gekarameliseerde appeltjes met kaneel
Ingrediënten
  • klontje ongezouten roomboter
  • 2 appels, geschild en in blokjes/stukje gesneden
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
Bereiding
  1. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter.
  2. Voeg de appels toe en bak deze een half minuutje in de boter.
  3. Voeg ongeveer de helft van het suiker en het kaneel toe.
  4. Roer met een houten spatel goed door en laat de suiker smelten.
  5. Voeg naar wens de rest van de suiker toe. Ik houd wel van een lekker karamelsausje, dus ik voeg altijd wat extra suiker toe.
  6. Laat minstens 5 minuten bakken en roer af en toe door. Blijf er zeker bij; de suiker zal steeds meer verkleuren en karameliseren.
  7. Als de appeltjes lekker zacht zijn geworden en de suiker een mooi karamelkleurtje heeft gekregen zijn jouw gekarameliseerde appeltjes met kaneel klaar.
  8. Serveer de appeltjes warm bij een bolletje ijs, pannenkoek, wafels of natuurlijk een kruidige cake.

Het recept van de Chai cake komt vrijdag online; heerlijk bij een kopje thee, warme chocomel of een glas glühwein. De appeltjes smaken er heerlijk bij, dus houd de blog in de gaten.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Hoi Lian,
    Wij eten deze appeltjes ook regelmatig! Met name als er nog wat zachte, iets oudere appeltjes in onze kelder liggen. Een super goede restverwerking dus, want zachte appels nemen ze niet mee naar school of werk en weggooien is zonde!
    Wij eten het dan warm uit de pan op brood. Smullen!!

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *