Voordat ik het recept voor deze lekkere mega fudgy Milky Way brownies deel, wil ik jullie een fun fact vertellen. Als je in Amerika bent en trek hebt in een Milky Way raad ik je aan niet een Milky Way reep te kopen. In plaats daarvan moet je een 3 musketeers reep kopen. Als je een Milky Way koopt in de VS, dan koop je een Mars reep. Snap jij het nog? De Mars en Milky Way zoals wij ze kennen zijn namelijk Europese producten. Ik vind het zelf nog steeds een grappig feitje. Mocht je deze brownies trouwens liever met Mars repen willen maken, dan mag dat natuurlijk ook 😉
Fudgy Milky Way brownies
Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 25 gr cacao
- 1 tl bakpoeder
- 200 gr chocolade van goede kwaliteit (70% of meer)
- 285 gr ongezouten roomboter
- 3 biologische eieren
- 150 gr donkerbruine basterdsuiker
- 200 gr fijne kristalsuiker
- snufje zout
- 4-6 Milky Way mini’s
Chocolade ganache
- 125 ml slagroom
- 125 gram pure chocolade
- extra Milky Way mini’s
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en leg een vel bakpapier in een rechthoekige of vierkante ovenschaal (20x20cm).
- Doe de bloem, cacao en bakpoeder in een kom en roer door elkaar met een garde.
- Doe in een pan met dikke bodem de boter en de chocolade – breek deze voor het gemak ik kleinere stukken – en laat op laag vuur smelten.
- Laat tegelijkertijd in een keukenmachine de eieren, suiker en het snufje zout draaien tot een egale bleekgele massa zoals je op de linkerfoto hierboven kunt zien. Geen keukenmachine? Mix deze ingrediënten dan met een handmixer samen na stap 5.
- Haal de pan vlak voordat de laatste beetjes boter of chocolade zijn gesmolten van het vuur en roer door totdat alles gesmolten is. Op deze manier is het gesmolten chocolademengsel niet te heet op het moment dat je het aan de eieren toevoegt.
- Voeg al mixend de gesmolten chocolade aan het bleke eimengsel toe zodat je het beslag krijgt zoals op de rechter foto hierboven.
- Voeg het bloemmengsel van stap 2 als laatste toe en spatel rustig door het beslag, of laat de mixer op de laagste stand kort draaien.
- Vul de ovenschaal met het beslag en verdeel enkele stukken Milky Way over de brownie.
- Bak de brownie gaar in ongeveer 40-50 minuten (de bovenkant moet een dun hard laagje zijn dat begint open te breken, terwijl de binnenkant nog zacht aanvoelt). De Milky Way zal in de brownie zijn gezakt en gekarameliseerd zijn.
- Laat in de ovenschaal afkoelen tot kamertemperatuur – of lauwwarm, zo lang de brownie maar stevig aanvoelt in het midden. Til voorzichtig uit de vorm en snijd de brownie in 8 of 16 gelijke stukken.
- Voor de fudgy topping doe je de chocolade in een hittebestendige kom en breng je de slagroom in een pannetje tegen de kook aan. Zodra je bubbeltjes aan de zijkant ziet, haal je de pan van het vuur af.
- Giet de hete slagroom over de chocolade en laat even staan. Roer met een garde tot een gladde saus en laat afkoelen tot de ganache weer dik wordt. Zodra de ganache dik en stevig is, schep je het op de stukjes brownie. Het moet de consistentie van een dikke crème hebben.
- Duw nog een paar stukjes Milky Way in de ganache en klaar zijn je mega fudgy Milky Way brownies.
Nog een ander leuk feitje om dit recept mee af te sluiten. Deze twee stukjes van de foto, waren de laatste stukjes brownie toen ik besloot dat ik het recept wilde delen op de blog.
De dikke laag ganache maken deze brownies helemaal af en ik denk dat ik er ook achter ben wat ze in Amerika op de mega fudgy chocolade cakes smeren … een hele hele dikke laag ganache. Laat het smaken en deel je eigen creatie met mij op Instagram!
Liefs Lian