Frisse appel perentaart

IMG_9909

Vandaag een ouderwets baksel met een twist en eentje die prima past bij de verandering van seizoenen. Het wordt weer heerlijk weer, maar de echte bakliefhebster bakt door. Omdat ik een appeltaart heel erg vind passen bij de winter, besloot ik een frissere variant uit te proberen. Ook eentje die gebruik maakt van witte kruiden in plaats van kaneel dat standaard wordt toegevoegd aan appeltaart. Vandaag deel ik een frisse variant op de klassieker en ik noem het een appel perentaart.

IMG_9905

Appel perentaart
Ingrediënten
  • 1x appeltaartdeeg (naar recept)
  • 6-8 peren en appels
  • 1 1/2 el witte speculaaskruiden
  • 4 el custard poeder
  • 1/2 cup witte basterdsuiker
  • beschuit of paneermeel
  • 1 biologisch ei, losgeklopt
Bereiding
  1. Bereid het deeg voor de taart volgens dit recept en volg de stappen tot je een egale deegbal hebt.
  2. Vet een rond bakblik of springvorm in met boter en bestuif met een beetje meel.
  3. Verdeel het deeg in drie gelijke stukken. Dit gaat het makkelijkste door er een lange worst van te maken en deze in drieën te verdelen. Wil je heel precies zijn, dan kan een digitale weegschaal uitkomst bieden. Maak van elk stuk deeg een bal, zodat je drie deegballen hebt.
  4. Bekleed met twee van de drie deegballen je bakblik, zodat je deze kunt gaan vullen.
  5. Verkruimel enkele beschuiten en strooi deze over de bodem. Strooi ook 1-2 eetlepels custard poeder over de bodem. Deze twee ingrediënten voorkomen dat de appel perentaart een natte, zachte bodem krijgt.

DuoAppelTaart

6. Schil de appels en peren en doe in een kom met de resterende custardpoeder, de witte speculaaskruiden en het suiker. Roer goed door elkaar en doe het appel perenmengsel in de taart. Druk stevig aan. Verwarm de oven voor op 175 °C.

DuoAppelTaart2

7. Met het resterende deeg maak je het raster voor je appel perentaart. Bestrijk de bovenkant met het ei en bak je taart gaar en goudbruin in een voorverwarmde oven voor 1 uur en 15 minuten.

Dit was mijn variatie op de ouderwetse appeltaart met kaneelsmaak. Door appels met peren te combineren – niet vergelijken – wordt de vulling een stuk friszoeter van smaak. De witte speculaaskruiden zorgen voor dat extra beetje pit.

Voor de taart op de foto’s maakte ik gebruik van een appeltaartdeeg bakmix, maar mijn eigen recept is vele malen beter om mee te werken en vlechten.

Waar wacht je nog op? Bakken maar!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

15 Reacties

  • Verkruimelde speculaasjes op de bodem helpt ook om vocht op te nemen. En geeft natuurlijk een lekker smaakje:-)

    Reageer
  • Ik heb afgelopen weekend je appel-peren taart gebakken en hij was super lekker. Ik heb ook het recept van je appeltaartdeeg gemaakt. Dit was erg goed gelukt. Het is een hele mooie en lekkere taart geworden. Dank je wel voor de recepten. Ik ga in de toekomst vaker je recepten uitproberen.

    Reageer
    • Wat leuk om te horen! Er blijven ondanks andere soort artikelen ook altijd (bak)recepten komen!

      Reageer
  • Voor welke maat springvorm is deze hoeveelheid deeg, dat zie ik nergens staan.

    Reageer
  • Super goed deeg heb hem gister gebruikt heerlijke appeltaart wil nu deze gaan maken maar waar vindt ik het recept van de witte kruidenmengsel

    Reageer
    • Je kunt op de link in de ingrediëntenlijst klikken en in dat artikel vind je het recept onderaan ?

      Reageer
      • Hallo, Lian ik heb net boodschappen gedaan maar kan ook geen witte speculaas kruiden vinden. Ik ga het nu met gewone speculaas kruiden maken. Waar koop je de witte dan?
        Groetjes Els

        Reageer
        • Ik heb wel een recept om ze zelf te mengen:
          5 tl anijspoeder
          3 tl gemalen koriander
          3 tl kardemompoeder
          2 tl gemberpoeder
          1/2 tl nootmuskaat (optioneel)

          Veel succes.

          Reageer
        • Die maak je eenvoudig zelf. In het recept vind je ook de link als je op het ingrediënt klikt.

          Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *