Frikandelbroodje maken: makkelijk en lekker!

IMG_6579

Oeioeioei, wat heb ik gedaan?! Je eigen frikandelbroodje maken? Wat doe je nou! Ik heb mijzelf en nu ook jullie de kennis gegeven om in no-time heerlijke – lees: met voldoende curry erin – frikandelbroodjes te maken. Gewoon helemaal zelf ongegeneerd een ongezonde snack maken. Waarom? Omdat het kan en de frikandel altijd al mijn guilty pleasure is geweest. Ook in de tijd dat we als kinderen riepen dat er paardenhersenen in verwerkt zaten bleef ik trouw fan en met mij denk ik veel andere Nederlanders. Het maken van dit broodje is erg makkelijk en kost ook niet veel tijd.

Kijk nou! Een frikandel verpakt in bladerdeeg. Een frikandelbroodje maken druist in tegen alle gezonde trends van dit moment en dat mag best wel een keertje. We beginnen maar gelijk met het recept en de how-to voordat jullie tijd hebben om je te bedenken. Huppakee daar gaan we!

IMG_6581

Frikandelbroodjes

(8 stuks)

Ingrediënten
 • 4 frikandellen voor in de oven, gehalveerd *
 • 16 plakjes bladerdeeg, oftewel 2 pakjes
 • Hela curry **
 • 1 ei, losgeklopt

* Die hebben namelijk al een krokante gebruinde buitenkant, het oog wil immers ook wat. Maar gewone diepvriesfrikandellen werken ook, lijkt mij.

** Serieus de lekkerste curry die er is en ook nog eens een streekproduct 🙂 Voor mij dan…

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C en haal de frikandellen en bladerdeegplakjes uit de vriezer. Verwijder de folie van 8 plakjes bladerdeeg, dit worden de bodems van de broodjes.

IMG_6551

2. Doe 2 theelepels curry op iedere bodem en leg hierop een gehalveerde frikandel.

3. Snijd overtollig bladerdeeg van de zijkant af, zodat je evenveel en voldoende ruimte links en rechts van de frikandel houdt en smeer de randen in met het ei; zie hieronder.

IMG_6555

4. Neem nu 8 nieuwe plakjes en snijd verschillende horizontale inkepingen in het deeg. Neem vanaf de rand dezelfde hoeveelheid afstand zoals de kale rand van je bodem, aangezien je die twee dadelijk aan elkaar moet plakken. Maak de inkepingen vanaf die rand tot aan het midden van het plakje bladerdeeg.

IMG_6557

5. Leg de plakjes nu over de frikandellen heen en druk voorzichtig het deeg aan bij de randen. Snijd nu opnieuw overtollig deeg weg, zodat je aan de randen evenveel ruimte overhoudt. Duw nu met de punt van een vork de twee plakjes bladerdeeg in elkaar en ga helemaal rond.

IMG_6558

6. Smeer nu de bovenkanten in met het ei en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de broodjes in 18-20 minuten goudbruin.

IMG_6560

7. Haal de broodjes uit de oven en laat heel kort, een paar minuten, afkoelen op een rooster voordat je ze gaat opeten.

IMG_6587

Nu is het tijd om aan te vallen. Zoals je kunt zien is een frikandelbroodje maken niet zo moeilijk. Ik zeg gewoon doen.

Om het nog enigzins gezond te houden is mijn tip om maar 1 broodje per persoon te nuttigen. Kan het jou allemaal niet zoveel schelen dan mag je van mij ook een tweede nemen. Laat het smaken!

Liefs Lian

 

 

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Oh die zien er heerlijk uit!
  Ik ga ze binnenkort eens maken.
  En inderdaad, die curry is heerlijk 🙂
  Fijne zondag, Rensina

  Reageer
 • Met diepvries frikadellen gaat het prima! Zij worden ook wel iets bruin dus is goed te doen!!
  Ik gebruik ook maar 1 plakje bladerdeeg per halve frikadel, dat past ook.

  Groetjes Janine

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *