Frambozen tartelettes

IMG_2895

Dat wat ik al weken lijk aan te kondigen is dan eindelijk online. En dan bedoel ik niet mijn winactie, ondanks dat ik daar ook al weken over ben aan het beloven dat die heel snel online komt. Nee, wat ik bedoel is dat mijn tartelettes online staan en om precies te zijn het recept voor frambozen tartelletes. De titel verklapte het eigenlijk al. Ik wilde al heel lang tartelettes maken, maar het was een bezoekje van een collegaatje dat er voor zorgde dat er dan eindelijk eens tartelettes gebakken werden. Met veel plezier denk ik terug aan dit bakdagje, want wat hadden wij het gezellig en wat hebben we ervan gesmuld.

De taartjes zijn niet heel moeilijk qua opzet en bestaan eigenlijk uit twee basisrecepten die ik in de afgelopen weken al op de blog heb geplaatst, maar omdat het allemaal losse onderdelen zijn kost het wel iets meer tijd dan het bakken van een simpele cake. Omdat de basisrecepten waar deze taartjes mee zijn gemaakt al online staan zal ik daar naar linken. Wees niet bang! De links openen automatisch in een nieuw tabblad.

Ik zou zeggen ga snel aan de slag want de combinatie frambozen en banketbakkersroom is simpelweg verrukkelijk.

frambozen tartelletes
Frambozen tartelettes

(8 stuks)

Ingrediënten
Bereiding
  1. Bereid het zanddeeg volgens recept en volg vervolgens deze how-to om er taartbodempjes mee te maken.
  2. Terwijl de taartbodempjes staan af te koelen ga je de banketbakkersroom bereiden volgens recept.
  3. Wanneer alles op kamertemperatuur is en de frambozen klaarliggen kun je beginnen met het samenstellen van de frambozen tartelettes.
  4. Vul ieder bodempje met 2-3 eetlepels banketbakkersroom, afhankelijk van de grootte van het bodempje. Maak ze niet te vol, want je vulling zal nog een beetje omhoog komen wanneer je de frambozen erin duwt.
  5. Werk ieder taartje af met een handjevol frambozen, bij mij kwam dit neer op ongeveer 8 frambozen per taartje. Duw de frambozen een beetje in de room, zodat ze stevig blijven staan.
  6. Vlak voor serveren werk je de taartjes af door ze te bestrooien met een beetje poedersuiker.
  7. Bewaar de taartjes in een afgesloten bak(je) in de koelkast (max. 3 dagen) en laat enkele minuten op kamertemperatuur komen voor serveren.

Heel erg eenvoudig, maar oh zo lekker. Deze taartjes kun je eten bij de koffie of thee of dien ze op als dessert. Wat je er ook mee doet, laat het vooral smaken.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

7 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *