Frambozencake

Op het laatste moment besloot ik nog een cake te bakken voor Valentijnsdag. Mocht je daar helemaal niets mee hebben dan smaakt deze frambozencake nog steeds erg lekker. Je hebt het beslag snel gemaakt en je kiest zelf of je verse of bevroren frambozen gebruikt. Het is een makkelijk recept, dus let’s go bakken maar!

Frambozencake
Ingrediënten
 • 300 gram bloem
 • 225 gram ongezouten roomboter
 • 225 fijne kristalsuiker
 • 4 eieren
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 tl vanille extract
 • snuf zout
 • 125 gram frambozen
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 C°.
 2. Neem een cakeblik van 20-22 cm lang. Vet goed in en bekleed met bakpapier óf bestuif met een dun laagje bloem.
 3. Doe de boter en suiker in de kom van je standmixer en mix 5-10 minuten tot een romig geheel.
 4. Voeg één voor één de eieren toe en zorg dat ieder ei goed wordt opgenomen voor je een nieuwe toevoegt. Mix op lage stand.
 5. Breng het beslag op smaak door de vanille toe te voegen.
 6. Doe de bakpoeder en het zout bij het bloem en voeg deze toe aan het beslag. Mix kort op middelhoge stand tot het bloem is opgenomen.
 7. Schraap met de zijkanten schoon en spatel de frambozen voorzichtig door het beslag.
 8. Verdeel het cakebeslag over het cakeblik en bak de cake gaar en goudbruin in 65-70 minuten óf tot een houten prikker er schoon uitkomt.

Hoe kleiner het cakeblik hoe langer de cake in de oven moet staan. Bang dat de cake te bruin wordt? Dek ‘m dan voor de laatste minuten af met aluminiumfolie.

Ik heb deze frambozencake voor de verandering in een kleinere vorm gebakken en dan krijg je een lekkere hoge cake en mooie grote plakken. Het nadeel van een kleine vorm is dat de cake langer dan normaal in de oven moet staan. Het voordeel is dat je van die lekkere grote plakken hebt die je ook vaak bij de Starbucks ziet. Daar houd ik wel van.

Door de frambozen is deze cake natuurlijk perfect voor Valentijnsdag. Maak ‘m extra zoet met een laagje glazuur als je daar van houdt. Laat het smaken ❤

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *