Zelf een fotoslinger maken

Na een aantal jaar geen DIY’s meer te hebben gemaakt, kom ik terug met deze leukerd. Deze zelfgemaakte fotoslinger is namelijk te mooi om niet met jullie te delen. Via via kwam ik vrij spontaan op het idee en voor ik het wist had ik alles in huis om een fotoslinger zelf te maken. In een paar stappen heb je de mooiste foto’s feestelijk in huis hangen. Daarom is het een top versiering voor je baby’s eerste verjaardag, want hoe mooi is het om op die slinger je baby langzaam te zien veranderen in een dreumes. Wij zelf zijn zo’n fan van de zelfgemaakte fotoslinger dat hij een leuk plekje op Zoë’s slaapkamer heeft gekregen en we krijgen er nog steeds complimentjes over. Een super herinnering dus aan dat eerste levensjaar. Deze fotoslinger is daarmee een originele manier om die speciale momenten uit te stallen en ik laat je zien hoe je het maakt.

Deze blog bevat affiliate links. Door te klikken op een link en een eventuele aankoop te doen, krijg ik mogelijk een commissie. Het kost jou als consument niks extra’s. Door dergelijke linkjes te verwerken in mijn blogs kan ik mijn website onderhouden.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je een fotoslinger

 1. Leg je Hema vlaggenlijn volledig uit. Je hebt nu16 vlaggetjes maar je hebt ook de mogelijkheid er minder te gebruiken. Bijv. als je van iedere maand één foto wilt gebruiken, kun je er voor kiezen maar 12 vlaggetjes aan je touw te laten zitten.
 2. Kies de volgorde van je foto’s en leg ze in die volgorde ook klaar. Doe een beetje lijm op iedere hoek of plak er een zelfklevend fotohoekje op. Plak de foto vervolgens zo recht mogelijk op het vlaggetje. Zorg ervoor dat het touw aan de achterkant van de vlag loopt, zodat je alle ruimte hebt om de foto’s te plakken. Het staat daarnaast ook mooier.
 3. Indien je lijm hebt gebruikt wacht je tot deze droog is en anders is dit het gewoon. Je zelfgemaakte fotoslinger is helemaal klaar.
 4. Nu hoef je alleen nog maar een taart te bakken.
Fotoslinger Hema zelf maken
Het uiteindelijke resultaat. Een prachtige aanvulling op je interieur en leuk voor in de kinderkamer.

Het is gewoonweg te simpel om deze fotoslinger zelf te maken en je hebt er zeker weten meer plezier van dan alleen maar op de dag zelf. Het is dus niet alleen een verjaardagsslinger, maar een slinger die elke dag van het jaar gezien mag worden in je interieur; bijvoorbeeld op de slaapkamer van de jarige job!

Heb jij binnenkort iets te vieren of zocht je gewoon een fotoslinger en ben je benieuwd of je die zelf kunt maken. Dan is dit idee zeker het stelen waard. Deel vooral je eigen creaties via Instagram en vergeet mij niet te taggen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Dag, leuk idee! Hoe groot zijn deze vlaggetjes ongeveer? (i.v.m. de afdrukgrootte van de foto’s).

  Reageer
  • Gekocht bij de Hema. Ik heb de maten niet op zak en ook de foto’s als vierkanten (Instagram) foto’s bij de Hema laten afdrukken.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *