Foodie in München

IMG_0671

München … Duitsland … op een of andere manier lijkt alleen Berlijn mensen aan te trekken, maar Duitsland is groot en om een stukje Beierse cultuur op te snuiven ben je in München aan het juiste adres. Bier, worst en Oktoberfest is misschien het eerste waar je aan denkt bij Beieren of München en ergens klopt dat ook. Echter, ik kwam er in München achter dat men ook een zoete specialiteit kent. Het doet je denken aan een Berliner bol, maar hier hebben ze dat dan een stapje verder genomen. Ik was uiteindelijk maar heel kort in München, dus helaas heb ik niet allerlei restaurants geprobeerd. Toch deel ik in dit artikel vanalles over de typisch Beierse eetcultuur en hoe je dat in München kunt ontdekken. 

Bier,worst en pretzels

IMG_0633

Als je in München bent kun je het beste direct naar het Hofbräuhaus gaan – dan heb je dat gelijk gehad en dan zit de stemming er ook direct goed in. Het Hofbräuhaus was vroeger het brouwhuis van de koning (het hof) en is één van de zes bierleveranciers van het jaarlijks terugkerend Oktoberfest. Wij bestelden een bier(tje) en een worstenschotel. Ik bedoel als je dan in München bent, doe het dan meteen goed. Een bord vol lekker gekruide zuurkool en heerlijke worstjes gingen goed samen met het bier en de sfeer in het Hofbräuhaus was aangenaam. De meeste tafels in het brouwhuis zijn aangekleed met een Beiers blauw wit ruitje, maar sommige tafels waren kaal en volledig beschreven zoals je ziet op de foto. Je schuift trouwens gewoon aan waar plek is, zeker als je maar met z’n tweetjes bent. Ga naast elkaar zitten om het romantisch te maken 😉 Leuk detail: de bediening loopt in typisch Beierse kledingdracht en vele gasten ook. Daarnaast zit er ook een museum in het brouwhuis.

Verder moet je als je in München bent de ‘bretzl’ en de ‘weisswurst’ eten. Breng een bezoek aan de Viktualienmarkt om de lekkerste versie van deze typisch Beierse producten te vinden en uit te proberen. De Viktualienmarkt is een farmer’s market ontmoet foodhallen. Dit is the place to be als je op zoek bent naar eten in München.

IMG_0702

Typisch München

Maargoed, als zoet liefhebber wil je natuurlijk meer weten over die Berliner bol, die hier trouwens ‘krapfen’ heet. Denk aan een Berliner Bol die doormidden is gesneden en volledig gevuld met crème naar smaak. Bakkerijen verkopen krapfen in allerhande smaken en kleuren zoals wij donuts kennen. De ouderwetse krapfen is meer zoals een Berliner bol en kun je het beste halen bij Cafe Frischhut. Zij maken de traditionele gefrituurde zoete broden en dat doen ze erg goed.

IMG_0673

Nicky ging voor de ‘schmalznudel’ – rechts – en ik voor de ‘krapfen’. Dat smaakte heel erg goed.

IMG_0687

Naast een Hofbräuhaus, of eigenlijk letterlijk erachter, vind je nog een originele molen. Het spreekt voor zich dat waar een molen zit ook een bakkerij te vinden is waar ze van dit verse meel heerlijke broodjes bakken. De bakkerij is recentelijk gemoderniseerd en heeft een te gekke uitstraling die tegelijkertijd modern en traditioneel is. De bakkerij vind je onder de naam Hofbräuhaus Kunstmühle – Backerei E. Knapp & R. Wenig. Tja, erg pakkend is de naam niet, maar het is wel echt een bezoekje waard.

Foodtour

Om al deze adresjes, én nog meer, te verkennen hebben we een food-stadstour gedaan. Is jouw Duits een beetje goed, dan raad ik je die echt aan. Wij deden de Schmankerltour en die boek je via de website van Weis(s)er Stadtvogel München. Boek deze tour tussen de middag, zodat je gelijk je lunch hebt gehad.

IMG_0710

Voor het avondeten gingen we naar Burrito Company voor een snelle en smakelijke bite. Modern zaakje waar ze heerlijke burrito’s serveren met biologische limonades. Het deed mij heel erg denken aan de Amerikaanse Chipotle waar ik onder andere over vertelde in dit artikel.

Ben jij al eens in München geweest en wat waren jou ervaringen? Mocht je een bezoekje willen brengen aan deze stad, dan zijn bovengenoemde adresjes zeker een bezoekje waard. Laat je het mij weten als je bent geweest?

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *