Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Feestelijke taart met meringue, cupcakes en chocolade

IMG_1779

Tada! Hier is de feestelijke taart die Laura, Mariette en ik in het geheim een paar weken geleden maakten. Het was voornamelijk een heel gezellig weekend waar, wonder boven wonder, toch nog deze taart uitkwam. We waren trots als een pauw toen de taart eenmaal af was. Ieder van ons was verantwoordelijk voor een van de losse elementen van de taart en aangezien de taart bij Laura werd gemaakt was zij ook zo lief om alvast de basis, namelijk de biscuits, klaar te hebben. Ik kan echter begrijpen dat je deze taart met meringue, cupcakes en chocolade gewoon in zijn (of haar) volle glorie wilt zien, dus klik snel verder voor meer foto’s en het recept.

IMG_1766

Zoals je gisteren al kon lezen heb ik de meringues voor de taart verzorgd, Mariette van Zoetrecepten zorgde voor de schattige cupcakes en Laura van Laura’s Bakery maakte de meest gave chocolate bark van candy melts. Ik tekende op een klad papiertje nog hoe de taart eruit moest zien en na enkele uren kwam er deze spetterende taart uit.

IMG_1765

Het begon trouwens allemaal met een lege taart die op zichzelf al perfect strak en super mooi was. Het mooiste is dat jij de taart zelf nu ook kunt maken. De basis is niet heel moeilijk, het vergt alleen wat tijd en geduld. Hieronder het recept met de links naar de verschillende onderdelen, die je het beste in de twee dagen voordat je aan de taart begint kunt maken. Oh, en vergeet ook niet om even op de blogs van de andere twee te kijken naar hun foto’s van onze prachttaart!

IMG_1770

Feesttaart met meringue, cupcakes en chocolade
Ingrediënten
Extra nodig
 • eetbare kleurstoffen op gelbasis (geel, oranje en roze)
 • taart deuvels
 • taartkartonnen
 • jelly beans
 • sprinkles

IMG_1759

Bereiding
 1. Bereid de meringue, mini cupcakes en chocolate bark minstens een dag voorafgaande aan het stapelen en decoreren van de taart.
 2. Bereid de biscuits volgens recept en laat afkoelen. Snijd de biscuit van 15 cm in twee lagen en de biscuit van 20 cm in drie lagen.
 3. Bereid de botercrème en houdt ongeveer 1/8 apart om te gebruiken voor de afwerking van de taart.
 4. Kleur de grote hoeveelheid botercrème naar wens (wij gingen voor pastel geel) en  kleur het apart gehouden deel in een contrasterende kleur, zoals roze.
 5. Neem nog eens een zelfde hoeveelheid als in stap 3 van de botercrème om de cupcakes te voorzien van een toef.
 6. Van de meringues verkruimel je ongeveer de helft. De wat grove kruimels gebruik je als vulling en de fijnere kruimels voor extra decoratie.
 7. Plaats de bodem van de 20 cm biscuit op een taartkarton en bestrijk met een laag botercrème en verdeel hier vervolgens de verkruimelde meringue over. Leg de tweede laag biscuit hierop en controleer of de taart recht is, zo niet druk dan hier en daar een beetje aan. Vul de tweede laag biscuit hetzelfde als de eerste laag, zie foto hierboven, en dek af met de derde laag biscuit. Herhaal het proces voot de kleinere biscuit, maar dan natuurlijk met maar één laag botercrème en meringue.
 8. Smeer beide biscuits glad af met een dunne laag botercrème zodat je een basislaag zonder losse kruimels krijgt. Na die eerste laag breng je nog laag botercrème aan, probeer overal een gelijke hoeveelheid aan te brengen. Als de cake overal bedekt is met botercrème ga je de taart strak maken. Dit kan met een spatel of met de rechte kant van een deegschraper. Zet deze recht tegen de taart aan en strijk de taart rondom helemaal glad. Vergeet niet de bovenkant mee te nemen. Zet niet te veel druk op de schraper, je wilt de laag botercrème niet verwijderen.
 9. Steek in de biscuit van 20 cm drie taart deuvels die je vervolgens op maat knipt, zodat de kleinere biscuit met taartkarton hierop kan steunen.
 10. Plaats de kleinere biscuit op de grote biscuit en werk hier en daar de laag botercrème bij met een kleine spatel. De basistaart is af.
 11. Snijd met een scherp mes inkepingen in de taart waar de chocolade moet komen. Steek de chocolade hier diep genoeg in, zodat deze recht overeind blijft.
 12. Werk de taart nu verder af door de meringue toeven en mini cupcakes over de taart te verdelen.
 13. Met de overgebleven botercrème vul je een spuitzak en spuit je kleine toefjes op verschillende plekken op de taart, meringue en/of cupcakes. Versier verder met verkruimelde meringue en jelly beans in dezelfde kleuren als jouw taart.

De taart is klaar wanneer jij er blij mee bent. Wat wij hebben gedaan is maar een voorbeeld van wat je kunt doen. Volg het recept tot de basis en kies zelf voor andere vormen van decoratie, kleuren en/of smaken. Mocht jij je gaan wagen aan deze of vergelijkbare taart dan horen wij dat graag en zien we ook graag het resultaat via social media. Vergeet ons dan niet te taggen 😉

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

8 Reacties

 • Dat ziet er prachtig uit!! Hebben jullie een kartonnetje onder de bovenste verdieping, of gewoon los erop gezet?

  Reageer
  • Inderdaad. We hebben taartkartonnen onder beide biscuits gebruikt. Ik zal het even in het recept erbij zetten 😉

   Reageer
 • Wauw wat een prachtige taart is het geworden!
  Lijkt me trouwens lastig te eten 😉
  Groetjes, Rensina

  Reageer
 • Deze taart ziet er echt heerlijk uit! Ik krijg meteen terug zin om baksels in vele kleuren te maken 😉

  Reageer
 • Lieve meiden, ik heb jullie prachtige site pas net ontdekt. Wat maken jullie allemaal lekkere gewone ‘Nederlandse’ recepten en wát een mooie foto’s ter illustratie zeg! Klasse! Ga zo door want zo inspireren jullie veel mensen! X Anna

  Reageer
 • Een prachtige feesttaartwaar ik me ook al deels aan gewaagd heb (heb 1 laag gemaakt) en as vrijdag ga ik proberen om deze te evenaren…? over die van vandaag heb ik al goeie smakelijke reactie’s gehad. Jammer dat ik geen foto kan posten. Jullie taggen lukt me helaas ook niet op FB.
  Maar thanxs voor t recept!!?

  Reageer
  • Jammer dat ik niet kan zien hoe die geworden is 🙁 Anders even een fotootje op de mail doen naar mij?

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *