5x eivrije recepten

Rocky road bars

Wie kent dat niet. Heb je zin om te gaan bakken heb je geen eieren in huis. Balen! Dit overkwam mij in het begin heel vaak, maar ook tegenwoordig – ziek geweest, niet op de voorraden gelet, vergeten te kopen – en dus is het dan handig om een paar recepten bij de hand te hebben waar je geen eieren voor nodig hebt, maar toch het plezier van bakken mee kunt ervaren. Het scheelt dus een rit naar de supermarkt waar je op zo’n moment even geen zin in hebt. Klik op de foto’s voor het recept.

Witte chocolade rocky road

Door de jaren heen heb ik een aantal eivrije recepten verzameld en vandaag zet ik die voor jullie op een rijtje. Hierboven zie je mijn twee varianten van rocky road. Rocky road is eivrij en ontzettend leuk om te maken. Leuk voor kinderen, maar ook lekker voor volwassenen.

IMG_6300

Scones kun je met of zonder ei maken, maar mijn go-to recept behoeft geen eieren en past om die reden perfect in dit lijstje. Scones zijn lichtzoete broodjes die lekker zijn bij het ontbijt, een high-tea of voor bij de thee. Serveer scones het liefst met een beetje room of clotted cream en een vruchtenconfiture, jam of lemon curd. Heerlijk.

img_8199

Mijn allereerste eivrije recept was voor bovenstaande cupcake. Ik weet nog dat ik zo’n enorme zin had om cupcakes te bakken, maar de winkels waren dicht en ik had geen eieren meer in huis. De oplossing was het vinden van een eivrij beslag. Ontzettend lekkere cupcakes die ook nog eens lactosevrij en vegan zijn en zeker niet onderdoen voor een gewone cupcake. Ik voegde destijds koekkruiden toe aan het beslag, maar gewoon vanille kan natuurlijk ook.

IMG_6276

Deze brownies maakte ik aan het begin van mijn zomervakantie dit jaar en ik heb ze diezelfde dag nog opgegeten. Oeps! Natuurlijk niet in mijn eentje, maar het bewijst wel dat deze eivrije brownies harstikke lekker zijn.

Heb jij ook wel eens geen eieren in huis, terwijl je zo’n zin had om te gaan bakken? Laat jouw ervaring met deze situatie hieronder achter, ik ben benieuwd.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *