Eivrije brownies

IMG_6276

Ik betrap mij er toch af en toe op dat ik bepaalde basis ingrediënten af en toe gewoon niet in huis heb. Vooral wanneer ik te lui ben geweest om naar de winkel te gaan. Daarnaast vind ik het stiekem altijd wel een uitdaging om toch iets lekkers te maken zonder bepaalde basisingrediënten die je toch altijd denkt nodig te hebben. Zo kwam ik ook op het idee om eivrije brownies te maken. Ik had zin in brownies en ik wist dat ik geen eieren in huis. 

Mijn missie kon beginnen.

IMG_6284

Al met al ben ik behoorlijk tevreden over deze eivrije brownies. Ik twijfelde of ik nog enkele eetlepels water aan het beslag moest toevoegen of niet. Iets dat achteraf misschien de brownie minder kruimelig zou hebben gemaakt. Echter, droog was ie niet.

Het was geen fudgy brownie, maar blijkbaar bestaan er twee type brownies. De fudgy brownie en de cake brownie. Ik ben ook altijd een beetje teleurgesteld wanneer ik een cake brownie in een restaurant krijg en ik ontzettend veel zin had in een fudgy brownie. Toch kun je aan bovenstaande foto zien dat deze brownie minder droog is dan je zou denken. Deze eivrije brownies zijn zacht, licht fudgy en smaken heerlijk naar chocolade.

IMG_6262

Mijn advies is om deze brownie in een kleine bakvorm of ovenschaal te bereiden. Ik haalde 8 typische browniesize brownies uit het beslag 🙂

IMG_6283

Eivrije brownies (8 stuks)

Ingrediënten:

 • 3/4 cup bloem
 • 1 cup donkerbruine muscovado suiker (of donkere basterdsuiker)
 • snufje zout
 • 2 tl bakpoeder
 • 1/3 cup cacao
 • 115 gr ongezouten roomboter, gesmolten
 • 125 ml crème fraîche (+ 2 el water, optioneel)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C (standaard oven) en bekleed de bakvorm met bakpapier.
 2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer met een garde goed door. De suiker wil gaan klonten, probeer deze zoveel mogelijk eruit te halen.
 3. Roer in een kleinere kom de gesmolten boter, crème fraîche en eventueel het water door elkaar tot een glad mengsel.
 4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer met een spatel of houten lepel doorelkaar tot een klontvrij en samenhangend beslag. Het beslag zal redelijk dik zijn.
 5. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.
 6. Bak de brownie gaar in 35 – 40 minuten. Laat afkoelen in de bakvorm tot kamertemperatuur en haal de brownie er dan voorzichtig uit en snijd in 8 gelijke stukken.

Een erg makkelijk beslag en zeker de moeite waard wanneer je een keer wilt bakken, maar geen eieren in huis hebt. Laat het smaken!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *