Cupcake vormpjes om op te (vr)eten

IMG_9234

Dr. Oetker is op dreef. Ze leek het nog als de dag van gisteren dat ik hun nieuwe meringue mix uitprobeerde en er succesvol royal icing mee maakte. Vlak voor Valentijnsdag komen ze weer met iets nieuws: eetbare cupcake vormpjes. De vormpjes zijn gemaakt van stevig en dik eetpapier en zijn dus geschikt voor in de oven. De slogan luidt dan ook: “jij bent om op te vreten!” Ik ben een van de bloggers die een testpakketjes opgestuurd had gekregen met alle benodigdheden erin om Valentijnscupcakes te maken.

Zoals je kunt zien op de foto’s: het werkt! Je plaatst de eetbare cupcake vormpjes op een rooster of bakplaat bekleed met bakpapier (voor de zekerheid) en vult de vormpjes met beslag zoals je gewend bent. De vormpjes hoeven niet in een speciale muffin bakplaat. De vormpjes zijn stevig genoeg dat de cupcakes hun vorm zouden moeten behouden. Helaas deden ze dat niet allemaal bij mij. Ik had uiteindelijk een stuk of drie ovale cupcakes. Dit is voor mij een no-go, maar voor een ander waarschijnlijk minder erg.

IMG_9236

Zelf ben ik niet zo fan van eetpapier, ook wel bekend als ouwel, dus het idee dat ik mij eerst door een eetbare cupcake vormpjes moet werken om te genieten van mijn cupcake staat mij niet zo aan. Na de smaaktest wordt mijn gevoeld bevestigd. Nee, eetpapier is niet aan mij besteed. Ik kan echter wel bedenken waarom het handig kan zijn.

Ik denk, bijvoorbeeld, dat kinderen minder moeite met de smaak zullen hebben. En hoe handig is het dan dat je niet meer achter je kind of kinderen aan hoeft te rennen om te voorkomen dat ze het papiertje mee opeten of de hele boel onder kruimelen in het eraf proberen te krijgen van het vormpje. Met andere woorden: deze eetbare cupcake vormpjes zijn heel geschikt voor een middagje bakken met kinderen. Zij zullen denk ik met veel plezier het vormpje opeten. Ikzelf heb er echter voor gekozen om de cupcake – na de smaaktest – zonder vormpje verder op te eten.

eetbare cupcake vormpjes

 

Mijn conclusie is dat ik niet overtuigd ben. Ik vraag mij af of Dr. Oetker een gat in de markt heeft gevonden of de plank dit keer volledig misslaat, maar wellicht dat jullie er wel heel anders over denken. Het werkt immers wel. De eetbare cupcake vormpjes zijn per zes stuks – drie roze en drie blauwe – verpakt en sinds deze week verkrijgbaar bij PLUS supermarkten. Ik vond het leuk om de vormpjes voor jullie uit te proberen, maar zou ze zelf niet opnieuw kopen. Toch wilde ik jullie mijn ervaringen met dit product niet onthouden.

Houd jij van eetpapier en zou jij de eetbare cupcake vormpjes wel thuis gaan gebruiken?

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Het idee is inderdaad wel heel goed! Ik bakte laatst voor mijn kleutergroep cakejes en de papiertjes scheurden en bleven aan het cakeje zitten :/ dat was dus nog een hele onderneming! Maar jammer dat de smaak niet lekker is..dan doet het toch af aan jet cakeje.
  nou ja eet smakelijk zonder cupje, ze zien er verder heerlijk uit!

  Reageer
  • Ik kan mij inderdaad wel bedenken dat het erg geschikt is voor gebruik met kleine kinderen. Ik denk dat zij ook nog niet zo’n ontwikkelde smaak hebben dat ze de combinatie cake met ouwel vies zullen vinden. Het is weer een oplossing die sommige mensen graag zien.

   Reageer
 • Ik heb ze gezien (vorige week pas, voor het eerst!), maar behalve dat het ouwel is, deed de prijs mij besluiten om het niet te doen. Ik vind het erg duur voor 6 van die bakjes. Daar heb je ook een doos van die vierkante ijshoortjes voor en daar kun je ook cupcakes in bakken (en heb je meer voor je centjes)
  Maar goed. Ik peuter altijd de ouwel van de kokosmakronen om het apart op te snoepen, maar dit lijkt me dikker en dan is het niet lekker meer….
  Niet geprobeerd dus.

  Reageer
 • Ik vond het ook een geweldig idee, dus ik ging net nasr d super om ze te halen, en toen zag ik dst 6 stuks €2,70 kost, dat loopt in de (suiker)papieren als je er zket 30 moet maken. Dus niet gedaan

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *