Een rondreis door Amerika zelf regelen of niet? Dit is het prijsverschil!

Portretfoto’s Marieke Yspelder

Je wilt een rondreis maken door Amerika. Eigenlijk droom je er al heel lang van. Misschien heb je zelfs in een ver verleden al zo’n reis gemaakt. Destijds geboekt bij een reisbureau en nu twijfel je of je jouw rondreis door Amerika zelf wil regelen. Het komt er in principe op neer dat je een probleem hebt. Want wat levert het zelf plannen nou eigenlijk op? Je weet dat het vooral veel tijd en uitzoekwerk kost en je vraagt je af of het al die moeite wel waard is. Behalve dat ik een oplossing heb voor al dat uitzoekwerk, wil ik je ook graag laten zien dat het zelf regelen van een reis naar Amerika wel degelijk goedkoper is dan eenzelfde reis geboekt via een reisorganisatie of reisbureau.

Persoonlijk wilde ik graag weten hoeveel goedkoper het zelf regelen van een rondreis door Amerika zou zijn vergeleken met het boeken bij een reisorganisatie. Een pakketreis, datgene wat gepromoot wordt als “goedkoop” of voor de “laagste prijs” bleek veel duurder te zijn dan onze eigen reis die we helemaal zelf geregeld hadden. Om eerlijk te zijn was ik enorm verbaasd want ondanks dat iedereen altijd zegt dat het goedkoper is, zette ik er zelf zo mijn vraagtekens bij. Ik had het nooit eerder uitgezocht omdat het voor ons niet de reden is om het zelf te regelen. Toch werd ik nieuwsgierig en ging ik het “voor de gein” eens uitzoeken. Omdat ik best geschokt was over de uitkomst, deel ik het hieronder met jou.

Yellowstone National park rondreis prijsvergelijking

Zoveel kost een kant-en-klare rondreis naar Amerika

Met een vanafprijs van €2.838 per volwassene wordt op het internet bij een bekende reisorganisatie een vakantie naar Yellowstone en the Rockies aangeboden voor 16 dagen met een vertrekdatum in de laatste week van augustus. Deze prijs is inclusief het kleinste model huurauto, een retour vliegticket naar Denver met overstap en alle overnachtingen (maar geen enkele in een nationaal park).

De prijs wordt geadverteerd als een vanafprijs, dus hoogstwaarschijnlijk valt deze hoger uit. Er komen in ieder geval nog boekingskosten bij en belangrijk vind ik ook dat jij je realiseert dat de overnachtingen bij nationale parken in een kant-en-klare rondreis altijd buiten het park zullen zijn. Hierdoor ben je veel extra tijd kwijt met het heen en weer reizen van hotel naar het nationale park. Tijd=geld in mijn ogen, dus staat dit voor mij gelijk aan extra kosten.

Dit betaalden wij voor onze zelf-geregelde reis

Wij betaalden voor onze reis door hetzelfde gebied, met dezelfde vertrekdarum, €8.183 als gezin. In die prijs zat inbegrepen een Standard SUV (dat is bepaald geen klein autootje), een vlucht naar Denver met overstap en alle hotels inclusief die in de nationale parken zoals Yellowstone. Dit is het bedrag dat we betaald hebben, dus geen extra kosten meer en ook geen vanafprijs 😉 Ontdek hier hoeveel onze reis inclusief alle kosten in Amerika ons heeft gekost.

Belangrijk: de rekensom

Oké, de twee bovengenoemde prijzen kun je natuurlijk niet zomaar naast elkaar neerleggen. Onze reis was een reis van 35 dagen en voor het het hele gezin. De rondreis via de reisorganisatie geeft een prijs per persoon en voor 16 dagen. Dat betekent dat we eerst even het een en ander moeten uitrekenen voordat we het daadwerkelijke prijsverschil kunnen zien.

Een simpele som laat zien dat wij €2.728 per persoon betaalden voor 35 dagen, maar helaas kan je die som niet zo simpel maken. Zoë telt namelijk niet als een volwassene en de kosten die we voor haar maken zijn verwaarloosbaar te noemen. Het enige dat echt zwaar meetelt zijn de kosten voor haar vliegticket.

Vind hier goedkope vliegtickets naar Amerika!

Op het moment dat ik de vliegtickets eraf haal en de overgebleven som deel door twee en vervolgens omreken naar 16 dagen, kom ik met een kruistabelletje op een bedrag van €1.436 per persoon. Natuurlijk moet het vliegticket van €633 er weer bij, waardoor ik op een bedrag van €2.069 per volwassene voor 16 dagen uitkom.

Dit is het prijsverschil tussen een pakketreis en zelf boeken

Kant-en-klare reis€2.838 p.p
Zelf geregelde reis€2.069 p.p
Prijsverschil€769 p.p

Het verschil tussen €2.838 voor de reis geboekt via een reisorganisatie en €2.069 voor het zelf boeken van de reis is bijna €800 per persoon. Voor een twee persoonsreis bespaar je dus ruim €1.500. Een besparing van méér dan €1.500 wie wil dat nu niet?

En dan heb ik nog geeneens benadrukt dat wij dus een vele grotere huurauto hadden en letterlijk in de nationale parken hebben overnacht. Als wij daar andere keuzes in hadden gemaakt zou het bedrag per persoon nog lager zijn geweest. Volgens mij met gemak een besparing die kan oplopen tot €1000 per persoon! Ik ben serieus geschokt, want dit had ik zelf dus echt nooit verwacht.

Zo kun jij ook veel geld besparen op je rondreis door Amerika!

Ik hoor het je denken: ‘Ja, maar een kant-en-klare reis is zoveel makkelijker want ik heb geen idee hoe ik dat zelf moet aanpakken waardoor het mij ontzettend veel tijd kost en die heb ik niet (of heb ik geen zin in).’ En zoals ik hierboven al zei: tijd=geld dus, ja, ik snap je!

Van alle redenen die ik krijgt te horen waarom men mijn hulp inschakelt zijn ‘Ik heb geen tijd/mogelijkheid/zin om het zelf te regelen’ en ‘Ik weet niet hoe ik het aan moet pakken en waar te beginnen’ de meest genoemde. Mijn klanten kozen dus als oplossing voor hun probleem mijn hulp en die is veel goedkoper dan die €800 p.p..

Maar om eerlijk te zijn ben ik dit nooit gaan doen omdat ik dacht dat jij als klant zoveel geld kon besparen door je Amerika rondreis zelf te regelen. Echter, nu ik dit weet vind ik het wel heel belangrijk om het te vertellen en delen.

Ik kan je op verschillende manieren helpen en als jij benieuwd bent hoe, dan raad ik je aan hier te klikken. Een anderen optie is om direct contact met mij op te nemen en naar de mogelijkheden te informeren!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *