Dutch baby pannenkoek met blauwe bessen

IMG_1678

De naam van de Dutch baby pannenkoek doet vermoeden dat dit een typisch Nederlands recept is, maar niets is minder waar. Deze pannenkoek komt uit de Verenigde Staten waar de naam Dutch een verbastering is van het Duitse woord voor Duits – Deutsch. Het is dan ook van origine een Duits recept, maar onder de naam Dutch Baby staat het bekend als een puur Amerikaans ontbijtgerecht. Met mijn Le Creuset pannetje dat ook de oven in kan ging ik aan de slag, want een Dutch baby pannenkoek bak je in de oven.

IMG_1681

Het recept is eigenlijk heel eenvoudig en je ziet een mooie pannenkoek opbollen in de oven, zodra je deze eruit haalt zakt hij echter weer helemaal in. Tegen de tijd dat ik er foto’s van kan maken heb ik alweer een platte pannenkoek, maar wel een hele lekkere die supersnel klaar is. Ik maakte de pannenkoek eerst met chocolade en testte enkele ingrediëntcombinaties uit. Na twee pannenkoeken de eerste keer gemaakt te hebben was ik nog niet helemaal tevreden. Ik besloot nog wat extra onderzoek te doen naar de Dutch baby pannenkoek en een week later probeerde ik het opnieuw. Bij ronde twee, ik was inmiddels vrij zeker dat deze pannenkoek goed ging smaken, voegde ik blauwe bessen toe aan het beslag en decoreerde ik met Amarena Fabbri kersen en verse aardbeien. Deze was perfect!

Zoals ik zei is het niet heel moeilijk om een Dutch baby pannenkoek te maken. Wat je wel nodig hebt is een pan die de oven in kan.

IMG_1669

Dutch baby pannenkoek met blauwe bessen

(1 persoon)

Ingrediënten
  • klontje boter
  • 1 ei
  • 1/3 cup halfvolle melk
  • 1/3 cup bloem
  • 1 el vanille suiker
  • enkele blauwe bessen
Bereiding
  1. Zet een ovenbestendige pan van ongeveer 20-24 cm in diameter met een klontje boter in de oven. Verwarm de oven met de pan erin tot 180 °C.
  2. Klop het ei, met de melk, bloem en het suiker met een garde tot een glad beslag. Als de boter gesmolten is haal je de pan uit de oven (let op: HEET) en giet je het beslag erin. Verdeel nu enkele blauwe bessen over het beslag en zet terug in de oven.
  3. Je Dutch baby pannenkoek is in ongeveer 10-12 minuutjes klaar. De pannenkoek zal bol staan, voornamelijk aan de zijkanten.

In totaal ben je misschien maar een 1 minuutje bezig met het beslag en de rest doet de oven. Super relaxed pannenkoek eten dus. Wat natuurlijk ook goed kan: Maak een Dutch baby pannenkoek en snijd in 4-6 punten en serveer met een bolletje ijs en heel veel fruit. Super lekker zomers nagerechtje.

Laat het smaken!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *