Dubbele chocolade muffins

Wat was het alweer lang geleden dat ik muffins had gemaakt. In principe vind ik muffins heel erg handig. Ze zijn nooit moeilijk om te bakken, zijn niet ontzettend zoet en kunnen dus dat ene zoete tussendoortje op je werkdag zijn. Een klein feestje op een anders maar saaie dag. Muffins staan daarnaast voor mij symbool als het baksel waar het bij mij allemaal mee begon. Door met muffins te gaan experimenteren kreeg ik steeds meer bakkriebels. Om die reden heb ik mij misschien wel altijd wat meer tot de Amerikaanse keuken aangetrokken gevoeld.

Deze chocolade muffins zijn niet heel zoet van smaak en daardoor niet te vergelijken met een zoet cakeje of een cupcake. Ik weet dat men de twee wel eens als een en hetzelfde zien, maar dat is dus niet het geval. Ik zou zegge probeer ze uit en besluit zelf wat je lekkerder vindt!

Chocolade muffins

12-15 stuks

Ingrediënten
 • 275 gram bloem
 • 50 gram cacao
 • 1½ tl bakpoeder
 • snufje zout
 • 125 gram fijne kristalsuiker
 • 2 eieren
 • 100 gram sour cream
 • 125 ml zonnebloemolie
 • 250 ml melk
 • 200 gram melk & pure chocolade druppels
Bereiding
 1. Doe het bloem met de cacao, bakpoeder, zout en suiker in een grote kom en roer door elkaar.
 2. Doe alle overige ingrediënten, behalve de chocolade, in een kleinere kom en mix deze door elkaar tot een geheel zonder klontjes.
 3. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer door elkaar met een spatel tot al het bloem is opgenomen. Als laatste roer je de chocolade door het beslag en verdeel je het beslag over een muffinblik gevuld met papiertjes.
 4. Bak de muffins in 20-25 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 °C (180 °C hetelucht).

Bewaar de muffins in een afgesloten blik of pot voor een aantal dagen of vries ze in. Zo kun je iedere dag een muffin meenemen naar het werk of neem ze allemaal mee voor je collega’s. Ook dat kan 😉

Geniet en fijn weekend.

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

 • Hoi Lian,

  Ik zou deze muffins willen maken maar waar kan ik de melk & pure chocolade druppels kopen?
  Hier bij de AH kan ik ze niet vinden.
  Of worden ze onder een andere naam verkocht?

  Groetjes, Kath

  Reageer
  • Je kunt ook chocoladerepen kopen en in kleine stukken breken of hakken en die vervolgens gebruiken. Je koopt de chocoladedruppels online of bij kookwinkels.

   Reageer
 • Hallo,
  Ik wil deze muffins graag maken, en het lijkt me erg lekker om er een chocolade ganache over heen te doen, heb jij daar toevallig een lekker recept van?
  Groetjes

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *