Donut koekjes

DSC_0792

Ik riep het al jaren: “Laura, met jou zou ik wel eens koekjes willen decoreren.” Die dag is gekomen en wat een leukerds hebben wij gemaakt, al zeg ik het zelf. Deze donut koekjes kan iedereen maken, want je hoeft je niet druk te maken om details en kunt helemaal wild gaan met sprinkles. En zeg nou eerlijk, alles is beter met sprinkles. Mijn eerste koekje was trouwens het minst gelukte koekje, gelukkig leer ik snel en had ik binnen no-time het decoreren ook onder de knie. 

Uiteindelijk hebben we evenveel koekjes gedecoreerd, ondanks dat Laura tig keer sneller was dan ik. Ze gaf mij gelukkig alle tijd en kon zo zelf van de rust genieten. Herkent iemand trouwens ook de Simpsons donut?

Deze koekjes zijn uitermate geschikt om met vriendinnen of wat oudere kinderen te gaan maken. Als je zorgt dat de koekjes al gebakken zijn kun je direct aan de slag. Verpakt zijn de koekjes ook weer leuk om weg te geven. Met deze koekjes kun je alle kanten op en je fantasie de vrije loop laten, snel naar het recept.

DSC_0780

Donut Koekjes
Ingrediënten
Voor de suikerkoekjes
  • 115 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 190 gr bloem
  • snufje zout
Voor de chocolade suikerkoekjes
  • 115 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 165 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • snufje zout
Voor de icing
  • Royal icing (of kant-en-klare icing)
  • Voedingskleurstoffen naar keuze
  • Sprinkles naar keuze
Bereiding
  1. Bereid de koekjes volgens dit recept. Let er op dat de cacao in de chocoladekoekjes bij het bloem wordt gedaan. Je maakt de koekjes door een ronde uitsteker te nemen en met een rond spuitmondje een gat uit het koekje te steken. Zo krijg je de typische donutvorm.
  2. Bereid de icing volgens dit recept en verdubbel het eventueel.
  3. Verdeel de icing over een aantal bakjes, afhankelijk van de hoeveelheid kleuren die je wilt. Breng de icing op kleur en verdeel de icing over de koekjes alsof het echte donuts zijn. De icing hoeft dus niet perfect te zitten. Verdeel vervolgens wat sprinkles over de icing. Strepen kun je creeëren door er met een vork met wat icing van een afstandje over de koekjes heen en weer te gaan.
  4. Je kunt er net zoals Laura en ik ook voor kiezen om met spuitzakken te werken. Kies dan voor een klein spuitmondje en zorg dat je net zoveel spuitzakken met spuitmondjes hebt als dat je aan kleuren hebt. Teken eerst de omlijning van je icing en vul deze daarna zo snel mogelijk in. Vervolgens kun je met een andere kleur strepen trekken en daarna de koekjes versieren met de sprinkles.

Voor welke vorm van decoreren je ook kiest, zorg dat je vooral een hele gezellige middag hebt. Dan smaken de koekjes namelijk het lekkerst! Mocht je de koekjes gaan maken vergeet dan niet een foto te delen via FacebookInstagram of Snapchat zodat ik kan meegenieten.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

11 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *