DIY: Foto vlaggenlijn maken

Na een aantal jaar geen DIY’s meer te hebben gemaakt, kom ik terug met deze leukerd. Deze vlaggenlijn is namelijk te mooi om niet met jullie te delen. Via via kwam ik vrij spontaan op het idee en voor ik het wist had ik alles in huis om een foto vlaggenlijn te maken. In een paar stappen heb je de mooiste foto’s feestelijk in huis hangen. Daarom is het een top versiering voor je baby’s eerste verjaardag, want hoe mooi is het om op die vlaggenlijn je baby langzaam te zien veranderen in een dreumes. Wij zelf zijn zo’n fan van de vlaggenlijn dat hij nog steeds hangt en waarschijnlijk een leuk plekje op Zoë’s slaapkamer gaat krijgen als herinnering aan dit eerste levensjaar. Een hippe en originele manier om die speciale momenten uit te stallen en ik laat je zien hoe je het maakt. 

Foto vlaggenlijn
Benodigdheden

* Ik kocht al mijn producten bij de Hema en ben heel blij met het resultaat. Dit artikel is echter niet geschreven in opdracht van #justfan 😉

Aan de slag
 1. Leg je vlaggenlijn volledig uit. In mijn geval had ik 16 vlaggetjes maar ik had ook de mogelijkheid er minder te gebruiken. Bijv. als je van iedere maand één foto hebt, kun je ook 12 vlaggetjes gebruiken.
 2. Kies de volgorde van je foto’s en leg ze in die volgorde ook klaar. Doe een beetje lijm op iedere hoek en plak zo recht mogelijk op het vlaggetje. In dit geval koos ik ervoor dat het touw aan de achterkant van de vlag liep, zodat ik meer ruimte had om de foto’s te plakken. Persoonlijk vind ik dit ook mooier staan.
 3. Laat de lijm drogen en hang je foto vlaggenlijn op. Nu hoef je alleen nog maar een taart te bakken.
Het uiteindelijke resultaat. Een prachtige aanvulling op je interieur en leuk voor in de kinderkamer.

Het is gewoonweg te simpel om deze vlaggenlijn te maken en ik heb er zeker weten meer plezier van dan alleen maar op de dag zelf. Het is dus niet alleen een verjaardagsslinger, maar een vlaggenlijn die elke dag van het jaar gezien mag worden.

Heb jij binnenkort iets te vieren of zocht je gewoon een hippe slinger ter decoratie, dan is dit idee zeker het stelen waard. Deel vooral je eigen creaties via Instagram en vergeet mij niet te taggen.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Dag, leuk idee! Hoe groot zijn deze vlaggetjes ongeveer? (i.v.m. de afdrukgrootte van de foto’s).

  Reageer
  • Gekocht bij de Hema. Ik heb de maten niet op zak en ook de foto’s als vierkanten (Instagram) foto’s bij de Hema laten afdrukken.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *