Dit is waar #momlife voor mij voor staat

Eerlijk is eerlijk. Dit artikel staat al een jaar in de steigers. Steeds schoof ik het maar weer naar voren. Dacht ik dat ik grappig moest zijn en wist ik dat ik dat niet kon zijn. Tot ik op een dag wel de inspiratie en durf had om dit artikel te vullen met dingen die voor mij voor de hashtag momlife staan. Yes, we leven in een maatschappij met social media en hashtags. Ik kon het dan ook niet laten om daar op in te springen en mijn meest memorabele momenten als moeder te delen. 

Foto gemaakt door Marieke Yspelder

Momlife is:

 1. een tomaat vinden in je keukenlade. Nadat je er minsten een kwartier naar hebt lopen zoeken, omdat je toch zeker wist dat je ‘m net nog in je handen had en letterlijk was gaan twijfelen aan het bestaan van de tomaat en dus je eigen geestelijke gezondheid …
 2. een baby die op je hoofd gaat zitten terwijl je had gehoopt nog 5 minuten slaap te pakken.
 3. dat je je dan realiseert dat die baby een volle plas luier heeft. Oké nog 1 minuutje slapen dan, please.
 4. stiekem in een hoekje op je telefoon staan om na 2 seconden al gevonden te worden door je kind, waarna je net alsof doet alsof je verstoppertje was aan het spelen
 5. altijd iemand in de buurt die uit jouw glas wil drinken en van jouw bord wilt eten, zelfs als de inhoud in eigen beker en op eigen bord exact hetzelfde is.
 6. midden in het openbaar uitgekleed worden omdat de navel zoeken het nieuwste spelletje is.
 7. dat je tijdens het middagdutje van je kind blij bent even tijd voor jezelf te hebben om eindelijk te doen wat je wilt doen, maar uiteindelijk twee uur lang zit te staren naar het plafond of je telefoon.
 8. dat als je die tijd wel nuttig bent aan het spenderen, je kindje al na een half uur wakker wordt en niet meer wilt slapen.
 9. alle kinderliedjes mee kunnen zingen en dit ook gewoon doen in openbare ruimtes. Je weet wel, waar andere mensen je raar zullen aankijken.
 10. juichen bij iedere grote en kleine stap die ze maken in hun ontwikkeling. Ook in openbare ruimtes. Je weet wel, waar andere mensen je raar zullen aankijken.
 11. nog slechter tegen alles dat slecht is in deze wereld kunnen dan daarvoor.

Maar het allerbelangrijkste is dat #momlife voor mij staat voor heel erg gezegend en blij zijn dat ons meisje er is.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *