Derde trimester to-do-list

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: maar waar de weken voorbij kropen in het eerste trimester, zo vlogen ze voorbij in het tweede. Daarom zit ik plots in het derde trimester en hebben Nicky en ik nog een enorme to-do-list voor alles dat baby is. 

Terwijl ik dit typ zit ik week 29 van m’n zwangerschap en ben ik op de foto’s halverwege de 28ste week. De baby, of buik, is weer lekker gegroeid en we bereiden ons voor op de groeiecho die we in week 30 zullen krijgen.

Maar laat ik eens even met jullie doornemen wat wij in de aankomende 10 weken – of minder – nog moeten doen.

Babykamer klaarmaken

Vorige week, week 28, hebben we het ledikantje en de commode besteld. Daar zit natuurlijk een paar weken levertijd op, maar ik hoop dat we die rond de 31-32 weken zwangerschap binnen hebben. De meeste andere dingen hebben we wel al in huis, maar ik kan gewoon nog niet fatsoenlijk een kamertje inrichten.

We hebben wel al een kast staan en daar leg ik alles dat we hebben nu zo’n beetje in. Ik heb echter heel veel zin om de rest van de meubels te hebben en alles aan te kleden met accessoires en andere spulletjes die al klaar liggen.

Geboortekaartje kiezen

De naam hebben we gelukkig al, maar dat kaartje kiezen vind ik best wel een dingetje. Ik vind het super leuk om een zo’n uniek mogelijk kaartje te hebben. We hebben echter een klein dilemma, want onze smaken liggen best wel ver uit elkaar.

Heel simpel samengevat: ik houd van wit en een beetje kleur en Nicky houdt van heel veel kleur en geen wit. Het leukste zou dus zijn als iemand onze stijlen zou kunnen combineren tot het perfecte kaartje waar wij beide blij van worden.

Babyverzorging en kraampakket

Waar ik het heel leuk vind om voor kleertjes, meubels en accessoires te gaan shoppen, heb ik mij eigenlijk nog totaal niet bezig gehouden met wat wij die eerste dagen en week qua verzorging voor mijzelf en de baby nodig hebben.

Het boodschappenlijstje op dat gebied is nu dus nog het langst, want ik heb heus wel een lijstje met daarop de meest essentiële dingen staan.

Het kraampakket zou al binnen moeten zijn via m’n zorgverzekering, maar is er nog niet. Zo frustrerend als ik weer achter zo’n dingen aan moet gaan (update: kraampakket kwam op dag van publicatie binnen ?). Verder moeten we zo langzamerhand luiers en andere baby benodigdheden gaan inslaan. Saai, maar het moet wel gebeuren.

Het huis poetsen

Noem het nesteldrang of gewoon een schoon huis willen hebben. Een ding is zeker, ons huis moet opgeruimd en gepoetst worden. Er zijn kasten die uitpuilen, stof dat zich al weken ophoopt en vloeren die een serieuze dweilbeurt kunnen gebruiken. Daar zijn we wel even zoet mee, maar eerst moet die babykamer af.

Baby vervoeren

Nog niet in huis, maar wel allemaal besteld. Van combiwagen tot MaxiCosi, het is hopelijk voor de geboorte allemaal binnen. Nu maar hopen dat ze zich niet voor de 37 weken meldt. Wat zijn wij toch heerlijk goed voorbereid.

Babytaart maken

Op mijn persoonlijke lijstje, en daarbij eentje voor de blog, staat het maken van een babytaart. Zal ik dat voor of na het huis poetsen doen?

En met die taart in onze gedachten sluit ik mijn voorlopige derde trimester to-do-list af.

Ondertussen schopt de baby er lustig op los en zet ik voor de geïnteresseerde even de dingen op een rijtje die wij wel al in huis hebben of hebben geregeld. Zo lijk ik nog een beetje voorbereid. Komt ‘ie dan:

 • kleertjes
 • babybadje
 • kledingkast
 • de naam
 • zwangerschapsverlof
 • matrasje, hoeslakens en al één deken en één lakentje.
 • kruiken (zonder zak nog)
 • box (zonder boxkleed nog)
 • trip trap stoel
 • nog meer kleertjes (nog te kopen: kledinghangertjes)
 • fles
 • aankleedkussen met één hoes
 • toch al een flinke hoop hydrofiele luiers
 • een aantal verzorgingsproducten zoals billendoekjes, paar luiers, baby wasgel zonder zeep, etc.
 • heleboel leuke accessoires, posters, knuffels, wandrek en planken

Zo dat was het dan wel weer voor mijn persoonlijke zwangerschapsupdate die dit keer echt niet meer over eten kon gaan. Hopelijk maakt de verwijzing naar een nog te maken/bakken taart alles goed.

Als je nog tips hebt voor mij, dan zijn die alijd meer dan welkom. Ik ben ook wel benieuwd naar jullie ervaringen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

 • Leuk om te lezen Lian! Zelfs ik krijg ee een nerveus gevoel van! Geniet nog van deze laatste zwangerschap periode samen met Nicky. Lieve groetjes!

  Reageer
 • Leuke foto’s! En een luiertipje… die van de dm zijn fijn en een stuk goedkoper! (Zelf heb ik in het begin wel pampers gebruikt omdat ik de dm toen nog niet kende dus moet er wel eerlijk bij zeggen dat ik niet weet of de newborn luiers ook zo fijn zijn).
  Groetjes!

  Reageer
 • Leuk om te lezen, en heel erg leuk om de foto’s van je te zien en te zien hoeveel je al gegroeid bent! 🙂 <3

  Reageer
 • Geniet er vooral van! Als je een eerste pakje hebt komt de visite wel met de rest. Ze kan altijd bij jullie liggen. Meer heb je niet nodig hoor ;-). Natuuuurlijk is het fijn als je alles gewoon klaar en in huis hebt maar schiet niet in de stress als nog niet alles geregeld is als madam zich aandient :-). Ook erna kun je alles nog kopen.

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *