De vijf baby musthaves waar ik niet zonder kan

Wat je baby in zijn of haar eerste jaar nou echt nodig heeft is misschien heel persoonlijk. Toch wil ik graag mijn vijf baby musthaves waar ik niet meer zonder kan met je delen. Misschien dat jij er ook iets aan hebt. Natuurlijk is de enige echte musthave de baby zelf, maar als die er eenmaal is kan onderstaand lijstje goed van pas komen.

Foto gemaakt door Marieke Yspelder

1. Draagzak 360 Ergobaby

Ondanks dat de draagzak soms weken ongebruikt in de gang kan hangen, is het een van mijn favoriete aankopen. Zoë kan heerlijk slapen in de draagzak en zo kunnen wij toch mobiel zijn op momenten dat zij moet rusten. Dit is natuurlijk het allerhandigst als wij op pad zijn, bij iemand op bezoek of op vakanties. Het is dan een echte musthave voor ons.

Daarnaast is het onze redding in nood geweest toen Zoë moeite had met haar slaapjes overdag toen ze heel klein was, maar ook nu tijdens een sprongetje of ander ongemak waardoor slapen in eigen bed niet lukt. De eerste weken had ik de draagzak nog niet, maar ik denk dat ik ‘m gelijk zou inzetten. Dragen is toch een hele natuurlijke en fijne manier om die geborgenheid waar je baby zo naar hunkert te geven, zonder in te leveren op mobiliteit. Het leren slapen in eigen bedje is voor later.

De Ergobaby 360 draagzak die wij hebben aangeschaft heeft de baby insert er al bijzitten en kan dus direct vanaf de geboorte gebruikt worden.

2. Slaapzakken Prénatal

Het moment dat Zoë de lakens van zich af begon te schoppen, diende zich erg snel aan. Misschien was het de combinatie van een warme zomer en haar onrustige beentjes waardoor zij al snel over moest naar een slaapzak. Ze was drie maanden oud en ik kon niet makkelijk slaapzakken voor haar maat vinden. Ik kwam er echter achter dat de Prénatal fijne slaapzakken heeft waar Zoë goed in past. De mouwen zijn niet te wijd en ook de nekopening sluit mooi aan. Ik heb enorm getwijfeld om een Puckababy 4-seizoenen slaapzak te kopen, maar er toch vanwege de prijs van afgezien. In mijn ogen dien je sowieso twee slaapzakken aan te schaffen, omdat je ook graag een schone slaapzak in de kast wilt hebben liggen voor eventuele ongelukken.

3. Droger

Misschien totaal niet baby-gerelateerd, maar voor ons uiteindelijk een musthave geworden nu Zoë er is. Op vakantie in Florida hadden we een aantal accomodaties met eigen wasmachine en droger. Het is dan ook daar dat we het gemak van de droger hebben ervaren en bij thuiskomst niet meer zonder wilde. We hebben zelf een kleine zolder waar de was hing te drogen en we merkten dat het in de winter dagen kon duren voordat onze was droog was. Voorheen nooit zo’n probleem, maar met een baby totaal niet handig.

Wij kozen trouwens voor een warmtepompdroger van Bosch, omdat we de warme lucht niet in de ruimte zelf konden afvoeren. Het zijn misschien de duurste drogers, maar voor ons de beste keuze geweest gezien de ruimte.

4. Rubberen bijtspeeltje

Tijdens mijn zwangerschap stond de Sophie de Giraffe bijtring al op mijn lijstje. Welke baby heeft er nou geen Sophie zou je haast zeggen. Toen Zoë 6 maanden oud was kreeg ze echter een nieuw rubberen bijtspeeltje van mijn eigen zus die toevalligerwijs ook Sophie heet. Het was een schattig olifantje met roze oren van Lanco. Het speeltje is volledig van natuurlijk rubber gemaakt en vrij van schadelijke stoffen als PVC, BPA, Nitrosaminen en Phthalatenen. Bij ons was Sophie de Giraf direct verleden tijd en voor een tweede zou ik dan ook zeker weer naar een Lanco bijtspeeltje grijpen. Ze zijn in prijs ook net iets vriendelijker.

5. Bepanthen baby zalf

Het was zo zielig toen Zoë enorm veel last kreeg van luieruitslag, ondanks alle lieve tips die ik van andere moeders kreeg bleek Bepanthen baby zalf het enige middel waar haar billetjes het snelst van deden opknappen. Toen Zoë er net was had ik geen idee welke billencréme ik eigenlijk in huis moest halen, maar door mijn eigen ervaring raad ik iedereen Bepanthen aan.

Dit zijn voor mij echt de vijf baby musthaves waar ik enorm blij mee ben en zonder nadenken weer zou kopen en ook iedereen aanraad. Ik heb er niet voor niets voor gekozen om dit artikel te schrijven 😉 Ik ben benieuwd welke baby musthaves jij niet zonder kan.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *