Dé musthaves voor een roadtrip door Amerika

Roadtrip door Amerika autospiegel

Je gaat een roadtrip maken door Amerika en je wilt nu eigenlijk wel weten wat dé musthaves zijn voor zo’n rondreis. Je wilt immers immers goed voorbereid op reis gaan. In dit artikel deel ik mijn eigen favorieten. Van navigatie op je telefoon tot een stuk touw, ik vertel waarom je wat nodig hebt. Reis je met huurauto, campervan of RV? Met deze lijst ga je een beter voorbereid je roadtrip door Amerika beginnen. 

[feast_advanced_jump_to]

Navigatie app op je telefoon

Navigatie is iets waar we tegenwoordig haast niet meer zonder kunnen. Er zijn nog weinig mensen die navigeren aan de hand van een fysieke kaart. De meesten gebruiken hun smartphone hiervoor, waardoor je ook niet meer een prijzig navigatiesysteem hoeft te huren voor de duur van je reis. Omdat je er, echter, niet op zit te wachten om met een hoge telefoonrekening thuis te komen is het raadzaam om een navigatie app op je telefoon te installeren die je offline kunt gebruiken. Zelf hebben wij ervaring met:

Lange tijd hebben wij gebruik gemaakt van de Here app. Je kunt hele staten of landen downloaden en de navigatie is wel oké. We zijn er zeg maar nog nooit mee verdwaald, maar er is ruimte voor verbetering.

Google Maps is een fijne app, maar hier heb je toch eigenlijk wel een internetverbinding voor nodig. Je kunt plattegronden van (kleine) gebieden en steden downloaden om offline te navigeren, maar doordat het geen grote gebieden zijn is het allemaal een beetje omslachtig voor in de VS. Wel heel handig om de route te bestuderen als je een Wifi-verbinding hebt óf je schaft een Amerikaanse SIM-kaart met datamogelijkheden aan zodat je (zonder zorgen) kunt internetten. Let er wel op dat je in de meer afgelegen gebieden in de VS niet altijd even goed bereik hebt met je telefoon (internet/bellen).

Wijzelf hebben tijdens onze laatste reis gekozen voor de navigatie-app van TomTom. Je kunt de app gratis uitproberen voor de eerste 75 kilometer, maar daarna moet je de app kopen voor één maand of meer. De kosten lagen destijds rond de €7 voor een maand en vanwege onze goede ervaring ermee schaffen we ‘m weer aan als we op reis zijn. Je zit nergens aan vast en je kunt de navigatieservice gewoon na één maand laten aflopen.

Alles voor je telefoon

Als je dan je telefoon gebruikt voor navigeren is het ook wel handig om een houder die je aan de ruit of het dashboard kunt bevestigen bij je te hebben. Zo zit je telefoon goed vast, ben jij handsfree en zorg je voor een veilige situatie op de weg. Daarnaast is het hebben van een USB-oplader ook wel een echte musthave. Je wilt immers niet dat de batterij het halverwege het navigeren begeef 😉

Belangrijke papieren en documenten

Ga voorbereid de weg op en zorg dat je een geldig rijbewijs, paspoort en de gekregen autopapieren op zak hebt als je onderweg bent. De papieren van de huurauto kun je in de auto laten liggen. Denk verder ook na om van tevoren de verkeersregels (per staat) door te nemen, want die zijn niet hetzelfde als in Nederland. Dit geldt ook voor het gebruik (voor- of achteruit) van het autostoeltje.

Een internationaal rijbewijs is voor de Verenigde Staten geen verplichting, met andere woorden ons Nederlands rijbewijs wordt daar erkend. Maarrrr… de ANWB geeft als advies dat je verhuurmaatschappijen er op kunnen staan dat je er een laat zien. Wijzelf hebben er nog nooit een hoeven te overleggen bij onze verhuurmaatschappij (Alamo) en ook bij aanhouding van de politie werd er niet om gevraagd. Weeg zelf af of je er een aan wilt schaffen of niet.

Camera

Als je gaat rondreizen door de VS is een camera wel handig. Wel handig? Je gaat zoveel moois zien, dus investeer in een goede (compacte) camera en wees jezelf bij terugkomst dankbaar. Tip om een extra batterij en voldoende geheugenkaartjes mee te nemen.

Comfortabele kleding

Je zit in de auto en dat betekent dat je net als met vliegen beperkt bent tot een kleine ruimte. Trek lekker zittende kleding aan én zorg dat er op de achterbank een extra laag kleding ligt die je er snel bij kunt pakken.

Schoeisel voor elk moment

Die teenslippers zitten misschien lekker, maar wil je ook iets ontdekken van de natuur investeer dan in stevige (wandel)schoenen. Je hoeft echt niet zoals ons de Grand Canyon in te lopen, maar korte wandelingen van maximaal één uur zijn zoveel fijner met een goed paar schoenen aan je voeten. Kies voor stevige sportschoenen of lichte wandelschoenen en investeer in een paar goede wandelsokken. Laat de boel standaard in je auto liggen en je weet dat je altijd voorbereid bent om op avontuur te gaan.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Zonbescherming

Je zit in de auto, maar de bedoeling is dat je ook iets gaat zien en de auto verlaat. Aangezien de meesten een rondreis door Amerika maken in de zomer, ben je met een pet, zonnebril en zonnebrand bij de hand altijd beschermd tegen welke vorm van zonnestralen. Een pet houd je hoofd trouwens ook lekker warm als het wat frisser is buiten.

Water

Water sla je in zodra je op pad gaat. Ga naar een grote supermarkt, zoals de Walmart, en koop een ruime hoeveelheid aan water. Meer over het belang van water schreef ik in dit artikel.

Wil je plasticvrij te werk gaan? Zorg dan voor (een aantal) drinkflessen die je zelf steeds vult met drinkbaar kraanwater. Zorg in ieder geval dat je niet zonder water komt te zitten.

Koelbox

Heb je een RV of campervan dan is een koelbox wat overbodig, maar als je een huurauto hebt is een koelbox tijdens je roadtrip door Amerika wel zo handig. Vul deze met ijs (in ziplock zakjes) en je houdt drinken en eten de gehele dag koel. In een Walmart kun je stevige piepschuimen koelboxen kopen of voor een aantal dollar meer een "gewone" koelbox. Aan het einde van de reis kun je deze afgeven bij een Goodwill organisatie of, iets minder netjes, achterlaten bij je laatste accomodatie óf in je huurauto en hopen dat iemand deze opnieuw gaat gebruiken. Ook bestaan er fora van reizigers waar je mee kunt afspreken om spullen door te geven.

Op zoek naar nog meer (praktische) tips voor je rondreis door Amerika? Klik hier en ontdek hoe ik je kan helpen.

Picknickspullen

Makkelijk van thuis uit mee te nemen: stevige picknick bordjes en bestek welke je natuurlijk meeneemt in je ruimbagage. Altijd handig tijdens een roadtrip. Een klein beetje afwasmiddel mee en good to go.

Muziek

Misschien een beetje overbodig, maar als je een uitgesproken muzieksmaak hebt en geen datakosten wilt gebruiken via Spotify of dergelijke, dan kan het wel gezellig zijn dat je wat eigen muziek op je telefoon of een USB hebt staan. Wij luisteren meestal naar de radio, maar soms ook muziek die op onze telefoon staat.

De was doen tijdens je roadtrip door Amerika

Tijdens een lange roadtrip door Amerika is het wel fijn om wat wasjes te kunnen draaien. In Amerika is het dé tip om te zorgen voor voldoende kleingeld voor de wasserette. Daarnaast is een beetje wasmiddel van thuis in zo'n klein reisflesje ook erg handig. Zo kun je snel wat kleine wasjes doen in de badkamer. Wasmiddel is sowieso een must als je vaker gebruik wilt maken van de wasserette, maar koop het dan in Amerika zelf.

EXTRA TIP: Neem een lang stuk touw mee op reis. Dit komt zeker van pas als je was wilt drogen en je geen gebruik wilt maken van een droger. Ook handig als je met een RV of campervan reist, even een waslijntje tussen twee bomen spannen. Ideaal!

Welke items staan er bij jou standaard op de lijst om mee te nemen tijdens een roadtrip door Amerika? Deel ze in een reactie hieronder!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Maps.me is ook een fijne offline navigatie app!

    Verder vind ik het met een roadtrip onmisbaar om een aux-kabel en autolader (zo’n lader die je in het sigarettenpunt steekt) mee te nemen.

    Reageer
    • Tegenwoordig hebben we altijd een USB-ingang in onze huurauto, maar de oplader is meenemen is inderdaad wel zo handig als je je telefoon als navigatie gebruikt. Goede tip!

      Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *