De meest bijzondere wandelingen in de Verenigde Staten

Een ding is zeker: je wilt gaan wandelen tijdens je rondreis door Amerika. Dat geldt in ieder geval wel voor ons. Het was volgens mij in 2011 dat Nicky en ik het hiking-virus te pakken kregen en in de laatste jaren hebben we dan ook epische wandelingen mogen maken. Toch zijn er nog een aantal wandelingen die ik graag nog wil doen. Om die reden deel ik vandaag een kort lijstje. Twee lijstjes om precies te zijn. Namelijk een paar van de mooie wandelingen die we al hebben mogen maken en natuurlijk de wandelingen die nog op mijn bucketlist staan.

Mijn meest bijzondere wandelingen
  • Rim-to-river en terug, Grand Canyon National Park, Arizona

Wij zijn dus naar Amerika gevlogen voor een week in oktober puur en alleen om zowel deze hike als Angels Landing te kunnen doen. In de zomer zijn dit soort afstanden in de Grand Canyon niet aan te raden vanwege de hitte in de valei en Angels Landing was in het najaar een stuk minder druk. Een verslag van deze wandeling inclusief plattegrond en route vind je hier.

  • Angels Landing, Zion National Park, Utah

De wandeling is tot Scout Lookout prima te doen en de totale wandeling is ook niet heel lang, maar…het laatste stuk loop je met behulp van kabels langs een metershoge afgrond (aan beide kanten). Meer over deze wandeling lees je hier.

  • Mist trail, Yosemite National Park, California

Dit was een van de eerste lange wandelingen die wij deden in Yosemite en staat eigenlijk om die reden bovenaan. Uitdagend en zeker doen als je in Yosemite bent. Je kunt op meerdere punten omkeren of een andere weg terugnemen, waardoor je zelf kunt bepalen hoe ver je gaat.

  • Multnomah Falls, Columbia River Gorge, Oregon

Bijzonder omdat we deze wandeling totaal onvoorbereid deden. Daarmee voor ons een best gevaarlijke wandeling achteraf gezien. Op het woord van een vreemde begonnen we aan een wandeling naar de top van Multnomah Falls. We hadden nul ervaring, geen water of eten bij ons en niet het juiste schoeisel aan. Ook wisten we totaal niets over de route. Oei oei oei, zoveel fouten in een wandeling. Gelukkig was de wandeling beschut, hadden we één mandarijn op zak (eigenlijk twee maar eentje viel uit mijn handen naar beneden) en kwamen we uiteindelijk mensen met kaarten tegen die ons verder hebben geholpen. Een bijzondere wandeling voor ons door dit verhaal, maar ook omdat deze wandeling ons heeft laten inzien dat we lichamelijk tot veel meer in staat zijn dan we dachten. Het virus had ons hier te pakken genomen. Oh en de waterval is echt prachtig!

  • Fiery Furnace, Arches National Park, Utah

Een speciale wandeling die je met een ranger doet of met een permit (vergunning). Je komt min of meer achter de schermen van Arches en klautert er lekker op los. Het wordt omschreven als een labyrint, oftewel doolhof, en zo is het ook echt. In de raarste houdingen wrongen wij ons een weg door een stenen landschap. Kinderen vanaf 5 jaar oud zijn welkom en het is aan te raden je plekje in de groep tijdig te reserveren.

De meest bijzondere wandelingen in de Verenigde Staten

Er zijn echt te veel prachtige wandelingen in Amerika en ik zou ze allemaal wel willen doen. Dit artikel wordt daar echter te lang voor. De meest mooie wandelingen in Amerika zijn vaak meerdaagse wandeltochten, want je laat de drukke toeristische plekken achter je en komt letterlijk in ongerepte natuur. Niet voor iedereen weggelegd en nu we Zoë hebben nog meer een droom dan werkelijkheid, maar je weet maar nooit…

  • Pacific Crest Trail

Ooit gehoord van through hiking? Meerdaagse wandeltochten zijn er niks bij, want bij een through hike wandel je gewoon voor een paar maanden. Oké je stopt wel zo af en toe om je rugzak opnieuw te vullen met eten en je schoenen te vervangen, maar als je de film Wild gezien hebt snap je enigszins waar ik het over heb. De Pacific Crest Trail (PCT) is zo’n dergelijke wandeling waar je zo’n 4-6 maanden over doet. Die kun je dus niet wandelen met een normale 90-dagen toeristenvisum. Gelukkig is het mogelijk om gedeeltes van deze wandeling te doen (section hiking) of je regelt een ander visum.

  • John Muir Trail

John Muir is de vader van de nationale parken. Als je naar Amerika gaat en de natuur induikt ontkom je er niet aan zijn naam ergens een keer op te vangen. De John Muir Trail is ook een meerdaagse wandelroute die onder ander door Yosemite loopt, net zoals de PCT. Het voordeel van deze wandeling is dat je het prima kunt doen op je 90-dagen visum. Daarnaast bevat deze wandeling, die niet voor niets de naam van de vader van de nationale parken draagt, de allermooiste stukjes van Amerika. Yes, deze wandeling gaan Nicky en ik zeker een keer doen. Meer over deze wandeling lees je onder andere hier.

  • Half Dome

Blijkbaar ben ik verliefd op Yosemite, want al deze wandelingen gaan door dit park. Oeps! Half Dome is gewoon een soort van: wil ik ooit gedaan hebben.

Naast deze drie toppers op mijn bucket list, blijven we voorlopig zoveel mogelijk wandelingen die je in één dag kunt doen maken. We hebben immers nog lang niet alle nationale parken bezocht.

Op zoek naar reisadvies over road trippen door de Verenigde Staten of persoonlijke hulp bij het plannen van jouw eigen reis? Neem dan contact met mij op of abonneer je gratis op mijn nieuwsbrief.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *