Dagschema baby 8 en 9 maanden

Een dagschema voor je baby

Foto’s gemaakt door Marieke Yspelder

Wat is het dagschema voor een baby van 8 maanden of zelfs 9? Achter de schermen zie ik dat de meeste mensen die via Google binnenkomen op mijn blog zoekende zijn naar lekkere recepten of de verschillen tussen alle soorten room. Logisch natuurlijk aangezien ik jaren als foodblogger heb geblogd en de meeste content in mijn archieven over bakken gaan. Toch wordt de nieuwe content ook steeds meer gevonden en merk ik bijvoorbeeld dat het artikel dagschema baby 7 maanden het erg goed doet. Nu Zoë een jaar oud is geworden, is het tijd om de overige dagschema’s te delen. Daarom bij dezen het dagschema voor een 8 en 9 maanden oude baby, want er is niets fijner dan lezen hoe andere mama’s het doen.

Dagschema baby 8 maanden

07:30 OPSTAAN

Om half 8 is Zoë wakker en ga ik haar uit bed halen, luiers verschonen en gaan we naar beneden.

08:00 ontbijt

Zoë krijgt nog steeds lekker de papfles in de ochtend, daarna gaan we wat spelen.

09:00 ochtenddutje

Zoë gaat weer terug naar bed en ik heb de tijd om even wakker te worden, ontbijten, douchen, omkleden of gewoon bankhangen.

10:30 Tussendoortje

Als tussendoortje krijgt Zoë een rijstwafeltje met water of thee en afhankelijk van de dagplanning geef ik soms nu het fruit als ik ’s middags op stap ben met haar. Wat dat betreft is er in de ochtend geen verschil met het 7 maanden dagschema.

12:00 Lunch

Boterham met suikervrij en zoutloos beleg en vanaf nu drinkt ze haar opvolgmelk uit een beker, waardoor ze ook steeds beter leert drinken uit een beker.

13:00 Middagslaapje

‘S middags doet Zoë nog maar 1 slaapje. Het andere slaapje is er heel natuurlijk vanaf gegaan. Zoë bleef wakker of sliep steeds korter, doordat dit slaapje eraf is gaat Zoë wel eerder naar bed dan vorige maand.

15:45 Tussendoortje

Zoë krijgt een fruithapje met water en het fruit maak ik steeds grover.

17:30 Avondeten

Doordat Zoë geen namiddag dutje meer heeft zijn we eerder gaan eten. Ze krijgt nu een groentehapje van zo’n 100 – 125 gram meestal met iets van aardappel, rijst of couscous erbij en soms ook een beetje vis.

18:30 Bedtijd

In deze periode zijn we zoekende geweest naar een nieuw slaapritueel. We besloten het tandenpoetsen ’s avonds te doen, maar gaven nog steeds daarna een flesje. Niet heel handig en vaak vergaten we ook het tandenpoetsen.

19:00 avondfles

Voor het slapen gaan nog een flesje melk, meestal zo’n 150 tot 180 cc.

19:15 NAAR BED

In de negende maand kreeg Zoë drie volwaardige maaltijden en besloten we ergens aan het einde van de negende maand de opvolgmelk in de middag te laten vallen. Dat betekende dat Zoë met 9 á 10 maanden nog maar twee flesjes opvolgmelk kreeg. Alleen als ontbijt en voor het slapen gaan.

Dagschema baby 8 maanden

Dagschema baby 9 maanden

07:30 OPSTAAN

Zoë wordt eigenlijk steeds vroeger wakker, vaak al om 7:15 uur. Daarom krijgt Zoë vrij snel na het opstaan haar flesje opvolgmelk van 180 cc terwijl ik alles voorbereid voor het ontbijt. Geen papfles meer, maar Zoë gaat een over op een boterhammetje.

08:00 ontbijt

Samen ontbijten na de fles. Zoë krijgt een boterham met boter en een klein beetje water na de boterham.

09:00 ochtenddutje

Het ochtenddutje is altijd een moment van rust.

10:30 Tussendoortje

Het ochtendtussendoortje is nog hetzelfde.

12:00 Lunch

De opvolgmelk is eruit, dus bied ik Zoë een beker lauwe thee aan. Ze eet nog steeds een boterham met verantwoord beleg en krijgt ook iets van een klein beetje fruit of een tomaatje toe.

13:00 Middagslaapje

Tijd voor het middagdutje van zo’n 1,5 tot 2 uur.

15:45 Tussendoortje

Zoë krijgt een fruithapje (100 gram) met water en het fruit bied ik in kleine stukjes aan.

17:30 Avondeten

Zoë eet ondertussen zo’n 100 – 150 gram avondeten. Voornamelijk groenten, peulvruchten en iets van aardappel, rijst of couscous.

18:30 Fles en bedtijd

Vanaf nu bieden we eerst de fles aan (150 cc), zodat we na de fles de tanden kunnen poetsen. De fles krijgt Zoë beneden en daarna gaan we naar boven om te wassen, pyjama aan te trekken en naar bed te gaan.

19:15 NAAR BED

Gemiddeld ligt Zoë er om kwart over 7 in en slaapt ze weer tot kwart over 7 ’s ochtends.

Overige dagschema’s voor een baby

De andere dagschema’s die ik gedeeld heb, lees je via onderstaande links terug:

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

14 Reacties

  • Leuk om te vergelijken met het schema van mijn zoontje! (9 maanden).
    Wij geven de ochtend als tussendoortje fruit en in de namiddag een koekje/yoghurtje, verder een beetje hetzelfde.
    Maar wat heb jij een droomkindje wat slapen betreft zeg, fijn voor mama! Die van ons slaapt overdag meestal dutjes van 30-45 min en in de nacht ongeveer 10 uurtjes.

    Reageer
  • Hey

    Inderdaad echt handig om te vergelijken!
    Lijkt wel een beetje op ons schema, hoewel we daar wel wat aan moeten schaven.

    Nog een vraagje: hoe lang duren de slaapjes meestal?
    Wij zitten nog wat in de rats met de middagdut die niet lang genoeg is om de laatste wakkertijd tot bedtijd te overbruggen. Whoops xp

    Groetjes!!

    Reageer
    • We probeerden meestal wel anderhalf uur, dus twee “rondjes” (ze zeggen dat baby’s een 45 minuten slaapcyclus hebben) zoals ik het altijd noemde.

      Reageer
  • Hoi Lian,

    Handig overzicht zo! Fijn om te kunnen vergelijken. Ons zoontje heeft alleen soms erg moeite met langer wakker blijven, na zijn ochtendslaapje tot aan de lunch. Soms valt hij tijdens het eten van de boterham gewoon in slaap in zijn stoel…Zijn slaapjes zijn ook verschillend qua lengte. Soms vanaf 13.00 – 16.15 uur, maar ook wel eens om 14.00 uur weer wakker…
    En hoeveel boterhammen eet Zoe tussen de middag? Groetjes

    Reageer
  • Hoi, ik heb een vraagje, op dagen dat ik moet werken zal mijn dochter van bijna 8 maanden eerder op moeten staan, ze moet om 7.45 ongeveer bij de opvang of mijn moeder zijn.. Kan ik dan beter voor alle dagen het schema wat vervroegen? Of lukt het ook om op vrije dagen wat later op te staan dan werk dagen? We volgen op het moment onze dochter die de ene keer om 7 uur wakker wordt en de andere keer om 8.30 (dan is ze wel vaak snachts een keer aan het spoken geweest) ik zou nu ik weer vast ga werken toch wat ritme willen creëren..
    Groeten Winnie
    (daarnaast drinkt mijn dochter nog 5 flessen, 4 van 200 en in de avond nog een van 120) ik probeer dit af te bouwen maar wil nog niet echt lukken.

    Reageer
    • Gewoon uitproberen en je dochter daarin volgen. Ik ben ook gewoon een moeder die haar ervaringen heeft gedeeld.

      Reageer
  • Helemaal fan van de dagschema’s! Dank je wel daarvoor!
    Klopt het dat ik dagschema 10-12 maanden niet kan openen? Ik word dan steeds naar een gekke site doorgestuurd.

    Alvast bedankt!
    Liefs

    Reageer
  • Door een hoop problemen, reflux, voorkeurshouding/afplatting, extreme eczeem, lipbandje/tongriempje en koemelkallergië. Werd ik erg onzeker en hier zo veel hou vast gehad aan jou schema’s. Dit gaf zo veel steun en structuur voor onze kleine meid, tussen alle problemen door. Dank je wel daarvoor😊.
    Onze dochter volgt bijna het zelfde schema. Ze slaapt verder net zo veel en eet ze nu 6 maanden ook nog kleine porties fruit en groenten als je het vergelijkt met andere schema’s op internet.

    Verder net als de vorige reactie jammer dat ik het 10-12 maanden schema niet kan zien?

    Reageer
    • Ik ga dit fixen. Heb er met m’n eigen baby erbij nog geen tijd voor gehad 🙃

      Reageer
  • Hi Angela,

    Ik heb het even geprobeerd, maar ben eruit. Als je op Google Lian van Rens schema baby, dan staat het schema van 10-12 maanden bij de tweede link.

    Nogmaals dank Lian voor de super schema’s! 😁

    X Liefs

    Reageer
  • Uit welke beker laat je haar melk drinken tussen de middag?? Nu krijgt hij nog een fles maar zou het fijn vinden als die het zelf gaat doen.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *