Dagje Amerika in Amsterdam

Ondanks dat Amsterdam qua uiterlijk niet in de buurt komt van een Amerikaanse stad, kun je je prima in het buitenland wanen als je een beetje met je ogen knijpt. Toen Nicky en ik nog jong waren, ahum, gingen wij bijvoorbeeld graag naar onze hoofdstad om de dag te eindigen bij het Hard Rock Cafe. Daar droomden we dan over reizen door de Verenigde Staten. Inmiddels hebben we veel van die reizen ook echt gemaakt. Toen ik laatst echter weer een dagje in Amsterdam was realiseerde ik mij pas hoeveel Amerikaanse ketens zich in de afgelopen jaren in onze hoofdstad hebben gevestigd. Als je wilt kun je een heuse Amerikaanse ervaring opdoen in Amsterdam. Gewoon een dagje Amerika in Amsterdam doen. Ik neem je mee.

09:00 uur Starbucks en shoppen

Degenen die op het treinstation aankomen kunnen besluiten hun Amerikaanse dag te beginnen bij de Starbucks. De Starbucks vond zijn oorsprong in de geweldige stad Seattle, maar is inmiddels een wereldwijd fenomeen.

Probeer vooral de raspberry swirl cheesecake als je die nog nooit gehad hebt.

Zodra je in de stad bent kun je besluiten te gaan winkelen bij de Abercrombie & Fitch of een bezoekje te brengen aan The American Book Center. Natuurlijk hoort een bezoekje aan Forever21 er ook bij. Alle andere winkelketens kennen ze ook in de VS. Bezoekjes aan de H&M en Zara zijn dus ook toegestaan tijdens je dagje Amerika in Amsterdam.

Zolang je er maar voor zorgt dat je om 12 uur  bij de heisteeg 4 bent. Hier krijg je namelijk  de lekkerste verse koekjes van Amsterdam.

12:00 uur Van Stapele Koekmakerij

De winkel is niet Amerikaans, maar de koekjes zijn typisch Amerikaans chocoladekoeken in al hun smeuïg- en heerlijkheid. Aanrader om er ook een paar voor thuis mee te nemen.

13:00 uur Dunkin’ Donuts

Het zal je niet ontgaan zijn dat Dunkin’ Donuts ook naar Nederland is gekomen. Naast donuts kun je hier ook gewoon koffie krijgen. Datgene waarvoor naar mijn idee de meeste Amerikanen naar Dunkin’s gaan en dus niet voor de donuts. Maar ondanks dat ik het aanbod in Amerika spannender vind, kun je je met een doos donuts op zak toch even Amerikaans voelen.

14:00 uur Hard Rock Cafe

Om de Amerikaanse dag af te sluiten eindig je daar waar ik dit artikel mee begon, namelijk bij het Hard Rock Cafe.

Op een zonnige dag kun je op het terras zitten. Maar vergeet ook niet om het restaurant in te gaan en te gluren naar alle rock memorabiliën. Bestel er zoveel mogelijk eten en drink hun cocktails. Heel misschien, maar dan ook echt heel misschien, waan je je even in Amerika voordat je tonnetje rond weer terug gaat naar het Centraal Station. Maar hé dat is Amerika!

Op het centraal station kun je trouwens in de IJ-passage nog even kijken of Victoria Secret er nog is. En ga langs bij de Starbucks als je dit vanochtend niet had gedaan.

Als je deze dag uitvoert zoals hierboven beschreven kun je met een gerust hart naar Amerika. Daar kun je dan genieten van de grandioos mooie natuur zonder het idee te hebben iets te hebben gemist.

Nog meer Amerika? Een beetje meer over mijn Amerika reizen lees je hier en binnenkort komt er nog veel meer aan.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *