Cuban sandwich

Te weinig deel ik met jullie de heerlijkheden (en mega guilty pleasures) die ik in de Verenigde Staten tijdens onze roadtrips eet. Wat dacht je bijvoorbeeld van de enorme sandwiches die je bij iedere willekeurige deli krijgt of de ontzettend lekkere over-the-top smeuïge chocolade cakes die ik altijd to-go of in een doggy bag bestel. Nicky en ik hebben daarom besloten om al dat lekkers in de toekomst wat meer vast te leggen. Vooral voor onszelf, maar ook leuk voor jullie. Natuurlijk ga ik ook gewoon mijn best doen om die heerlijkheden na te maken en dan te delen hier op de blog. Op die manier heb je niet alleen een foto, maar ook een fijn recept om het zelf te bereiden. Vandaag deel ik daarom deze Cuban Sandwich. Een Cuban Sandwich zul je vooral aantreffen in Florida en daar at ik de mijne (in meervoud) dus ook.

Dit broodje op de foto is trouwens mijn eigen gemaakte versie waarvan ik het recept hieronder met jullie deel, want tegenwoordig kun je pulled pork – een van de basis ingrediënten – ook kant-en-klaar kopen en hoef je het maar simpelweg op te warmen. Dat maakt deze Cuban Sandwich of Cubano ineens veel aantrekkelijker om even snel te maken als lunch.

Cuban Sandwich

Voor 2 broodjes

Benodigdheden
 • contactgrill
Ingrediënten
 • 2 afbak pistoletbroodjes
 • 400 gram (kant-en-klare) pulled pork
 • 6 plakjes achterham
 • Emmentaler kaas of gewone licht belegen kaas
 • augurken schijven
 • 2 el mayonaise
 • 2 el Hellman’s yellow mustard*
 • 1 snufje chilipoeder

* Niet gesponsord, maar je hebt Amerikaanse yellow mustard nodig en deze variant is in Nederland redelijk tot goed te verkrijgen.

Bereiding
 1. Snijd de afbak pistoletjes doormidden. Doe in een kommetje de mayonaise met de yellow mustard en het snufje chilipoeder. Roer goed door elkaar en besmeer beide kanten van de broodjes hiermee. Verhit ondertussen je contactgrill.
 2. Verwarm de pulled pork. Als je zelfgemaakte pulled pork gebruikt, zorg dan dat je na het uit elkaar trekken van het vlees niets toevoegt. Geen extra bbq saus dus. Dat geldt ook voor de kant-en-klare pulled pork. De meegeleverde saus mag je bewaren voor bij je stukje vlees op een andere dag.
 3. Beleg de beide zijden van de besmeerde pistoletbroodjes royaal met de Emmentaler kaas, maak het ongeveer twee lagen dik en dit aan beide kanten.
 4. Leg nu op één helft van de broodjes, bovenop de kaas, de plakjes ham. Minstens 3 plakjes per broodje voor de echte Amerikaanse variant of 2 als je zuinig wilt zijn.
 5. Bovenop de ham gaan we de pulled pork verdelen. Over de pulled pork verdeel je enkele augurken schijven en dan mag je de andere helft van het pistoletbroodje er weer bovenop plaatsen. Als het goed is heb je nu aan de boven- en onderkant als eerste kaas zitten. Dit is de lijm van je broodje, dus heel belangrijk.
 6. Plaats beide broodjes, of één voor één, op je hete contactgrill. Duw goed aan en bak je broodje mooi goudbruin óf tot de kaas gesmolten is.
 7. Snijd diagonaal doormidden en geniet van je Cuban Sandwich.

Heb je geen contactgrill in huis? Bak dan je broodje in een hete pan en plaats er een andere zware pan op om het broodje goed aan te duwen. Halverwege keren en je hebt een DIY-contactgrill.

Deze broodjes zijn eigenlijk zo heftig dat je één broodje makkelijk met z’n tweeën kunt eten, dus eigenlijk is dit een recept voor vier personen 😉

Laat even weten of je dit broodje al kende? Als je de film Chef gezien hebt vast en zeker, want daar heeft dit broodje de hoofdrol. Laat het mij weten als je mijn versie van de Cuban Sandwich hebt geprobeerd. Dat kan via een reactie hieronder of tag mij op Instagram!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *