Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Cranberry chocolate chip cookies

Cranberry chocolate chip cookies

Wanneer had ik ook alweer voor het laatsts chocolate chip cookies gemaakt? Ik weet het niet meer precies. Wat ik wel weet is dat ik dit type koekje graag bak – dat dan weer wel. Tijdens ons bezoek aan New York heb ik een kookboek gekocht waar ook zoete recepten in staan. Het recept voor deze koekjes komt ook uit dit boek getiteld The American Cookbook: A fresh take on classic recipes. Als jij ook zo van de Amerikaanse keuken houdt, dan is dit boek een aanrader. Dit Amerikaanse kookboek is eerder dit jaar gepubliceerd – nieuw, nieuw, nieuw – en het bevat verrassende en lekkere variaties op de welbekende Amerikaanse recepten. De basis voor dit recept komt ook uit dit Engelstalige kookboek en afgelopen vrijdag had ik een vriend uitgenodigd om deze cranberry chocolate chip cookies samen met mij te komen bakken.

Omdat ik niet wist of ik wel van cranberries in gebak houd – ja, ik heb het jaren vermeden – hadden we ook een paar ‘regular’ chocolate chip cookies gemaakt. Ik weet inmiddels dat ik cranberries lekker vind, maar mocht jij het nog niet weten of houd jij er absoluut niet van dan is het geen probleem om de cranberries weg te laten.

IMG_5739

Cranberry chocolate chip cookies

(15 stuks)

Ingrediënten
  • 100 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1/2 cup kristalsuiker
  • 1/2 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 1 biologisch ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 1/2 cup bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 cup witte chocolade in stukjes/chips
  • 1/2 cup pure chocolade in stukjes/chips
  • 1/2 cup gedroogde cranberries
Bereiding
  1. Warm de oven voor op 180 °C en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  2. Mix in een grote kom de boter, kristalsuiker en basterdsuiker samen tot een romige massa.
  3. Voeg het ei en de vanille toe en mix nogmaals.
  4. Roer het bloem samen met het bakpoeder en zout. Doe dit met een garde om het meel luchtig te maken – dan hoef je niet te gaan zeven – en voeg dit toe aan de natte ingrediënten. Mix totdat er geen meel meer zichtbaar is.
  5. Roer nu de chocolade en de cranberries met een spatel door het deeg.
  6. Maak balletjes van het deeg ter grootte van een eetlepel en plaats op de bakplaat terwijl je genoeg ruimte tussen de deegballetjes laat. Wil je van die dunne koekjes? Duw de balletjes dan een beetje plat. Ter info: ik heb ze niet platgedrukt.
  7. Bak de koekjes in 13 minuten gaar en laat ze 5 minuten op de bakplaat nagaren alvorens je ze verplaatst naar een rooster om ze volledig te laten afkoelen.

Het kookboek adviseert om de koekjes te serveren met een glas melk. Lekker Amerikaans dus, geweldig!

Wanneer heb jij voor het laatst koekjes gebakken? Ik hoor het graag.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!