Confettitaart met fruit

Wat is het alweer een hele tijd geleden dat ik dit kleine – oké niet zo kleine – taartje heb gebakken. Zo had ik een aantal van die baksels die nog in augustus had gemaakt, maar nog niet had uitgewerkt voor de blog. Met iedere zaterdag een recept komt daar nu natuurlijk verandering in, maar ik moet zeggen dat ik dit weekend toch echt opnieuw moet gaan bakken. Maar niet voordat ik het recept voor dit lekkertje met jullie deel, dat van binnen extra feestelijk is. Als je de titel hebt gelezen dan weet je namelijk al dat dit een confettitaart is. 

Het maken van zo’n confettitaart is natuurlijk net zo makkelijk als het maken van een gewone vanilletaart, maar het resultaat is zo veel feestelijker. Het enige jammere aan mijn eigen taart was dat de cakes te lang in de oven hebben gestaan. De cakes waren klaar en de oven piepte, maar ik was te druk bezig met Zoë waardoor ik ze niet direct uit de oven kon halen. Omdat de oven nog altijd heet blijft bakten de cakes gewoon door. Oeps, die waren nu iets te droog. Gelukkig maakte de smeuïge cream cheese frosting het nog enigzins goed.

Tip van de dag om de de cakes dus niet langer te bakken dan nodig is.

Confettitaart met fruit

Voor een taart van 8 personen of  Ø 15cm

 • 3 eieren
 • 165 gram fijne kristalsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille extract
 • 300 gram bloem
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 130 ml smaakloze plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
 • 190 ml melk
 • 50-100 gram eetbare confetti sprinkles
Voor de vulling
 • 200 gr stevige naturel roomkaas (Philadelphia of Monchou)
 • 150 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
 • 1 tl vanille extract
 • 350 – 375 gr poedersuiker
 • frambozen
 • vers fruit zoals kiwi, blauwe bessen, aalbessen en frambozen
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee bakpannen (Ø 15cm) in. Leg een stuk bakpapier op de bodem van de pannen.
 2. In een de mengkom van je standmixer mix je de suiker met de eieren zo’n 1-2 minuten samen tot een ietwat dikkere crème.
 3. Voeg de overige ingrediënten, behalve de sprinkles, toe en mix nogmaals voor 1 minuut tot een glad beslag. Als laatste roer je de sprinkles er met een spatel doorheen
 4. Verdeel het beslag over de twee bakpannen en bak voor 50 minuten gaar en goudbruin in de oven. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
 5. Laat de vanillecakes enkele minuten afkoelen in de bakpannen en stort vervolgens uit op een rooster. Verwijder het bakpapier.
 6. Voor het maken van de vulling volg je dit recept.
 7. Doe een flinke laag cream cheese frosting op de bovenkant van de eerste cake. Verdeel hier wat frambozen overeen en smeer hier nog een klein beetje cream cheese frosting over heen.
 8. Leg de tweede cake er met de bovenkant naar beneden op en smeer de taart af met de frosting.
 9. Decoreer je taart met de resterende frosting en het fruit.

Tip: Je kunt er ook voor kiezen beide cakes nog een keer doormidden te snijden, zodat je vier lagen in je taart krijgt.

Voor een grotere springvorm kun je voor de cake het originele cake recept aanhouden. Deze vind je hier. Voeg de sprinkles als laatste aan het beslag toe.

Omdat cream cheese frosting zachter is dan botercrème is het verstandig om de taart tussen het decoreren door in de koelkast te plaatsen, zodat de frosting kan opstijven. De taart zelf moet ook in de koelkast bewaard worden. Haal de taart minsten 15 minuten voor serveren uit de koelkast.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *