Citroenlimonade

Citroen is een van mijn favoriete citrusvruchten. Ik ben enorm fan van lemon meringue taart, maar boven alles ben ik enorm fan van verse ‘lemonade’ zoals ze die in Amerika drinken. Het gezegde ‘when life gives you lemons, make lemonade’ brengt dan ook altijd een glimlach op mijn gezicht. Positiviteit, I love it! Verse ‘lemonade’ of citroenlimonade (in het Nederlands) zelf maken is niet heel moeilijk en dus perfect voor de warme zomerdagen. Probeer het recept uit en wordt net zoals ik fan van dit drankje.

Citroenlimonade 

Voor 1 liter

Ingrediënten
  • 200 ml water
  • 200 gr witte kristalsuiker*
  • 200 ml verse citroensap (+/- 5 citroenen)
  • 600 ml koud water

*Voor een minder zoete limonade gebruik je 150 gram suiker.

Bereiding
  1. Doe het water en de suiker in een pan om een suikersiroop te maken. Blijf constant roeren totdat alle suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur.
  2. Doe de suikersiroop in een waterkan met een inhoud van minstens 1 liter. Voeg hier de verse citroensap aan toe.
  3. Voeg nu het koude water toe en roer door. Zet weg in de koelkast voor een half uur en vul eventueel met extra ijsblokjes om te serveren.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *