Chocolate chip cupcakes

IMG_2010

Wie kan chocolate chip baksels nou weerstaan? Ik niet hoor. Het bakken is er voor mij dan ook echt mee begonnen. Gewoon een basisbeslag maken en er dan heel veel chocolade aan toevoegen. Niet een beetje chocolade, maar gewoon zoveel mogelijk en het liefst alle drie de soorten – wit, melk en puur. Deze chocolate chip cupcakes bevatten trouwens geen witte chocolade, maar dat kan natuurlijk wel gewoon. Om het geheel af te maken voegde ik nog een heerlijke toef chocolade cream cheese frosting toe. Heaven! 

IMG_2013

Trouwens, nu we de herfst naderen vind ik het altijd wel lekker om in het weekend te bakken en de oven aan te hebben staan, vooral met die regen. Als jij daar ook zo van houdt moet je dit weekend maar met dit recept aan de slag gaan, je zult niet teleurgesteld worden. Tenminste dat hoop ik en anders kom ik snel genoeg wel weer met een recept dat beter bij jou past 😉

IMG_2009

Chocolate chip cupcakes

(12 stuks)

INGREDIËNTEN
 • 135 gr bloem
 • 40 gr maïzena
 • 1 el bakpoeder
 • snufje zout
 • 125 gr ongezouten roomboter
 • 225 gr fijne kristalsuiker
 • 1 biologisch ei + 3 eiwitten
 • 2 tl vanille extract
 • 120 ml (1/2 cup) yoghurt
 • 1/2 cup pure chocoladedruppels
 • 1/2 cup melk chocoladedruppels
 • 1x cream cheese frosting (naar recept)
 • 1/2 cup pure chocoladedruppels
 • Bros Bubbels of Maltesers
BEREIDING
 1. Verwarm de oven voor op 165 graden (hetelucht). Doe de bloem, maïzena, bakpoeder en zout in een kom en roer met een garde door elkaar.
 2. Mix de boter met de suiker romig tot er een bleek mengsel ontstaat. Voeg hier in delen het ei en de eiwitten aan toe, zorg dat het ei steeds is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
 3. Voeg de vanille, yoghurt en het eerder gemaakte bloemmengsel toe en mix nog een keer door totdat alle ingrediënten zijn opgenomen in het cupcakebeslag.
 4. Spatel de chocolate chips door het beslag zodat ze goed verdeeld zijn.
 5. Plaats 12 papieren vormpjes in een muffinbakblik en vul deze voor 3/4 met het beslag. Ik werk zelf graag met een ijsschep, zodat mijn cupcakes ongeveer dezelfde grootte zullen hebben.
 6. Bak de cakejes goudgeel en gaar in 20-25 minuten. Een prikker moet er schoon uitkomen.
 7. Laat de cakejes enkele minuten in de vorm afkoelen en haal ze er vervolgens uit om ze verder te laten afkoelen op een rooster.
 8. Maak nu de cream cheese frosting volgens dit recept en smelt ondertussen een 1/2 cup pure chocolade. Voeg de gesmolten chocolade al mixende toe tot je een volledige chocolade frosting hebt. Door de toevoeging van de chocolade zal de frosting steviger worden.
 9. Decoreer de afgekoelde cupcakes met een toef frosting en versier eventueel met een Bros Bubbel of Malteser snoepje.

Bewaar de cupcakes voor maximaal 3-5 dagen in de koelkast (vanwege de cream cheese), maar haal ze ruim een half uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Veel bakplezier gewenst. Oh, en doe jij trouwens al mee met de winactie? Ik sta met verbazing te kijken. Wat een verrassing dat jullie zo ontzettend spontaan zijn en massaal mee willen doen. Mega dank voor alle lieve reacties, zowel hier op de blog als op Instagram waar ik de tweede box verloot. Maandag maak ik de winnaars bekend.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *