Chocolate chip cookies koekjes

DSC_0794

Herinner je je nog de donut koekjes die ik een maand geleden op de blog gedeeld heb? Nou, Laura en ik hadden het in ons hoofd gekregen dat we ook wel chocolate chip cookies konden namaken van suikerkoekjes. Zo ontstond, op dezelfde avond dat we besloten donut koekjes te gaan maken, het idee om chocolate chip cookies koekjes te maken. We kozen voor twee varianten, maar de originele vonden wij beide op het einde van de dag toch het meest leuk. Hierboven zie je alle koekjes samen, maar verder in dit artikel zal ik je vertellen hoe je de chocolate chip cookies koekjes kunt maken. 

Het voordeel van het maken van deze koekjes in vergelijking met de donutkoekjes is dat ze minder werk zijn. Daarnaast houdt niet iedereen van de zoete royal icing, maar lijkt chocolade wel altijd in de smaak te vallen. Twee redenen waarom je deze koekjes zeker een kans moet geven.

DSC_0809

Chocolate chip cookies koekjes
INGREDIËNTEN
VOOR DE SUIKERKOEKJES
  • 115 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 190 gr bloem
  • snufje zout
VOOR DE CHOCOLADE SUIKERKOEKJES
  • 115 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 1/2 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 165 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • snufje zout
Ter decoratie
  • mini chocoladedruppels (puur/melk)
  • witte chocolade
  • melkchocolade
  • mini chocoladedruppels (witte en melkchocolade)
BEREIDING
  1. Bereid de koekjes volgens dit recept. Let er op dat de cacao in de chocoladekoekjes bij het bloem wordt gedaan. Je maakt de koekjes door een ronde uitsteker van zo’n 6-7 cm te nemen, maar je kunt ook gebruik maken van een drinkglas met een vergelijkbare doorsnede.
  2. Zodra de koekjes zijn afgekoeld kan het chocoladeglazuur worden gemaakt. Om de juiste ‘cookies kleur’ te krijgen hebben wij de volgende verhouding van 10:1 witte chocolade en melkchocolade aangehouden. Dat betekent dat wij aan 100 gram witte chocolade 10 gram melkchocolade hebben toegevoegd. Met deze verhouding krijg je de lichte kleur. Voor de donkere kleur kun je in principe gewoon melkchocolade gebruiken.
  3. Je smelt de chocolade door 1/3 van de chocolade achter te houden en 2/3 te smelten. Zodra de chocolade is gesmolten, voeg je het achtergehouden deel toe. Roer door elkaar totdat alles is gesmolten. De chocolade moet op de lip koel aanvoelen, dan kan het verwerkt worden.
  4. Verdeel de gesmolten chocolade over de koekjes met een lepeltje en strooi er enkele mini chocoladedruppels op.
  5. Je niet echte chocolate chip cookie is nu af. Laat de chocolade opstijven op een koele plek.

Misschien niet het koekje dat je op een warme nazomer dag gaat maken. Maar als het regent en de herfst z’n intocht maakt, dan is dit toch wel het ideale koekje om op een grijze middag te maken. Natuurlijk kun je net als Laura en ik ook tegelijk die donut koekjes maken.

Vergeet jouw resultaat niet te delen via FacebookInstagram of Snapchat. Laura en ik vinden het altijd leuk om te zien wat onze bezoekers er van bakken!

Liefs Lian

 

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Wat een leuk idee! Ze zien er heerlijk uit. Ik ben inderdaad niet zo van de royal icing, maar chocolade daarentegen… Leuk om met mijn nichtjes te maken tijdens de vakantie.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *