Chocoladetruffels

IMG_8720

Hoe bedank je degene die jou heeft uitgenodigd voor een kerstdiner? Meestal doen wij dit met een fles wijn, maar wat dacht je van een klein sympathiek zelfgemaakt cadeautje. Bij de Hema zag ik deze leuke doosjes en wist direct wat ik als inhoud zou gaan maken. Hoe leuk is het om zo’n mooi klein doosje te krijgen en dan zelfgemaakte chocolaatjes, of in dit geval chocoladetruffels, hierin aan te treffen.

Zo vlak voor kerst deel ik daarom nog één kerstideetje met jullie en wie weet verras jij over een paar dagen wel iemand met een doosje zelfgemaakte bonbons.

IMG_8736

Chocoladetruffels maken is alles behalve moeilijk, zeker wanneer jij net zoals ik niet de noodzaak ziet van het maken van een perfect balletje gehuld in een laagje chocolade. Dit kan natuurlijk wel, maar ik houd wel van deze robuuste uitstraling.

IMG_8730

Chocoladetruffels

(40 – 50 stuks)

Ingrediënten
 • 300 gr pure chocolade
 • 250 gr slagroom
 • 75 gr ongezouten roomboter
 • 2 el fijne kristalsuiker
 • snufje zout
 • cacao vermengd met een beetje poedersuiker (voor een aangenamere smaak)
Bereiding
 1. Breek de chocolade in stukken en doe in een hittebestendige kom.
 2. Doe de slagroom, boter, suiker en het zout in een pan en laat op laag vuur smelten en blijf roeren totdat het mengsel tegen het koken aan zit.
 3. Giet over de chocolade en laat 2 minuten rusten.
 4. Roer de chocolade vervolgens met een spatel of lepel tot een egaal glanzende ganache.
 5. Zet weg in de koelkast voor minimaal 4 uur.
 6. Doe het poedersuiker cacaomengsel op een bord en haal de opgesteven chocolade uit de koelkast. Vorm met behulp van een of twee theelepels ovaalvormige bonbons en rol door de cacao.
 7. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast tot aan serveren.

IMG_8727

Chocoladetruffels zijn eigenlijk niets meer dan opgesteven ganache omhuld met nog meer chocolade. Lekker! De chocoladetruffels bevatten room en boter en moeten daarom in de koelkast bewaard worden, ze houden ongeveer een week in de koelkast. Let wel op dat je ze afgesloten bewaard, omdat ze eenvoudig andere geurtjes uit de koelkast aantrekken.

Ik weet zeker dat degene die deze bonbons krijgt het enorm kan waarderen dat jij de moeite hebt genomen om zelf chocoladetruffels te maken. Je kunt ze ook heel eenvoudig in een mooi foliezakje doen en met wat lint of touw versieren.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

 • Ik heb de truffels gemaakt als klein kerstcadeautje voor m’n familie en iedereen was er meteen helemaal dol op. Geweldig recept!

  Reageer
  • Wat leuk om te horen en wat fijn dat iedereen blij was met jouw geschenk! Fijne jaarwisseling gewenst.

   Reageer
  • ongeveer een week in de koelkast, bewaar ze in een afgesloten bakje.

   Reageer
 • Lekker! Deze gaan zeker op mijn lijstje:-) en die cadeauverpakking is ook een heel leuk idee.

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *