Chocoladetaart met salted caramel

IMG_6576

Voor een verjaardagscadeau was ik op zoek naar een makkelijke chocoladetaart, die ik ’s ochtends voor het werk even snel kon bakken en na het werk makkeljk kon opbouwen en afwerken. Gelukkig had ik een week of twee eerder een pakketje ontvangen van Dr. Oetker met daarin hun nieuwe product, namelijk cakevullingen in de smaken chocolade en salted caramel. Het was het perfecte tijdbesparende product waa ik naar op zoek was voor mijn taart.IMG_6580

Voor de cake zocht ik een recept dat super makkelijk was en zo kwam ik op dit recept. Deze cake bevat een kopje versgezette koffie en dat versterkt de smaak van de chocoladecake. Het enige nadeel was dat chocolade zo de overhand had in deze taart, dat je de salted caramel bijna niet meer kon proeven. Ik raad dan ook aan alle drie de lagen met salted caramel te besmeren, zodat je echt de smaken kunt onderscheiden. Mijn jarige testpersoon was het met mij eens.

IMG_6586

Chocolade taart met salted caramel
Ingrediënten
 • 1 cup bloem
 • 3/4 cup volkorenmeel/bloem
 • 2 cups fijne kristalsuiker
 • 3/4 cup cacao
 • 1 1/2 tl baksoda
 • snufje zout
 • 2 eieren (L)
 • 1 cup karnemelk
 • 115 gr ongezouten roomboter, gesmolten
 • 1 el vanille extract
 • 1 cup hete versgezette koffie (gelijk aan ongeveer 1 grote mok, of twee kleine kopjes)
Voor de chocolade botercrème
Voor de vulling
 • 3 pakjes salted caramel cake- en taartvulling van Dr. Oetker
Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee cakepannen van 20cm doorsnede in. Leg eventueel een bakpapiertje op de bodem, zodat de cakes er makkelijk uitkomen na het bakken.
 2. In de kom van een staande mixer doe je de bloem, volkorenbloem, suiker, cacao, baksoda en het zout. Roer door elkaar (evt. met een garde).
 3. Voeg de eieren, karnemelk, gesmolten boter en vanille extract toe. Mix het geheel zo’n drie minuten tot eem glad mengsel.
 4. Voeg nu de kop hete koffie toe en spatel door het beslag. Het beslag zal heel dun zijn, mar dat hoort zo.
 5. Verdeel het chocoladebeslag over de twee cakepannen en bak voor ongeveer 35 minuten. Een prikker moet er schoon uitkomen, maar er morgen nog wat smeuïge kruimels aan blijven hangen. Je wilt immers dat de cakes niet te droog zijn, dat is niet lekker.
 6. Laat de cakes 15 minuten afkoelen in de cakepan en laat ze vervolgens uit de vorm op een rooster volledig afkoelen.
 7. Wanneer de cakes zijn afgekoeld maak je de chocolade botercrème frosting volgens dit recept.
 8. Tijd om de taart te bouwen. Snijd iedere chocolade cake horizontaal doormiddem, zodat je vier plakken cake hebt.
 9. Plaats de eerste cakelaag op een kartonnetje op een draaiplateau. Doe de inhoud van 1 zakje salted caramel vulling op de cake en verdeel gelijkmatig. Leg hier de tweede plak cake op.
 10. Herhaal dit proces tot je drie laagjes salted caramel vulling hebt en sluit af met een plak cake.
 11. Verdeel nu de botercrème over de cake en strijk glad met een cakeschraper.
 12. Werk de cake eventueel af met wat gekrulde chocolade. Dit krijg je door met een kaasschaaf langs een reep chocolade te gaan.

De taart is nu af en er kan gesmuld worden. Je kunt de taart natuurlijk ook vullen met salted dulce de leche. Ook ontzettend makkelijk, maar het vergt iets meer voorbereidingstijd. Wat je ook bakt, laat het smaken en geniet ervan.

Heb je deze taart gemaakt? Vergeet dat niet een fototje te delen via de bekende social media kanalen (Facebook, Instagram of Snapchat).

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *