Chocolade gedipte schuimpjes voor Valentijnsdag

Valentijnsdag meringues

Binnenkort is het dan zover: Valentijnsdag. Om die reden wilde ik vandaag toch even aandacht besteden aan deze Hallmark feestdag. Hoe kan ik dat nu beter doen dan door een recept te delen waarbij het water je in de mond loopt: schuimpjes in chocolade gedipt.

Ik denk dat ik Valentijn een keer gevierd heb met alles er op en er aan. Ik vind het al snel te zoetsappig worden en wellicht is het meer voor de tortelduifjes onder ons. Mocht jij echter wel helemaal fan zijn van Valentijnsdag en alles dat roze en rood is, dan zijn deze schuimpjes helemaal voor jou. Maar ook als je er niet van houdt, zoals ik, zijn deze schuimpjes perfect. Ik ben er zelf stiekem een beetje verliefd op geworden…

 

Ze zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook ontzettend mooi om te zien. De truc is om ze niet te groot te maken, zodat ze in een hap opgegeten kunnen worden. Ik heb me laten inspireren door Hershey’s kisses, een chocolaatje in een druppelvorm. Door de schuimpjes in chocolade te dippen geef je deze koekjes net dat beetje extra. Stop ze in een mooi doosje en geef ze weg of eet ze lekker samen op!

Chocolade gedipte schuimpjes

Ingrediënten:

 • 150 gr poedersuiker
 • 3 eiwitten
 • roze sprinkles
 • roze kleurstof (ik gebruik altijd de pasta van Wilton)
 • 50 gr gesmolten witte/pure/melkchocolade

Bereiding:

 1. De oven op 100 graden Celcius voorverwarmen en een (of twee) bakplaten bekleden met bakpapier
 2. Zeef de poedersuiker en doe in een kom.
 3. In een andere kom mix je de eiwitten stijf. Al mixende voeg je langzaam, beetje bij beetje, de gezeefde poedersuiker toe.
 4. De meringue is goed als het eiwit in een piek rechtop blijft staan.
 5. Voeg een een beetje kleurstof toe en mix deze er kort doorheen.
 6. Doe de meringue in een spuitzak en spuit er kleine toefjes/kisses van.
 7. Versier met parels of sprinkles en laat de meringues in het midden van de oven voo 2 uur drogen en/of uitharden*.
 8. Laat de schuimpjes in, en gelijk met, de oven afkoelen.
 9. Dip de volledig afgekoelde schuimpjes, minimaal een dag laten drogen, in gesmolten chocolade en zet ze op een stuk bakpapier om uit te harden.

* Tip: Laat de ovendeur iets openstaan om de vochtigheid te laten ontsnappen. Kan dit niet bij jouw oven? Maak deze dan ieder kwartier even open. Zo kun je ook makkelijk de schuimpjes in de gaten houden.

Mocht je het vieren, dan wens ik jou alvast een fijne Valentijnsdag en laat het me weten als jij deze schuimpjes hebt geprobeerd.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *