Chocolade chocolate chip koekjes

chocolade_chocolate_chip_cookies3

Soms kan inspiratie uit andere zoete hoeken komen, zoals bijvoorbeeld een chocolade reep voor een chocolade koekje. Dat was namelijk het geval voor deze chocolade chocolate chip koekjes. Ik wilde eigenlijk al heel lang weer eens koekjes bakken en dan lekkere chocolade chocolate chip koekjes. Toevallig zag ik een lekkere reep chocolade in de kast liggen met chocolade chocolate chip koekjes vulling en zo werd ik herinnerd en dus geïnspireerd om deze koekjes te bakken. 

chocolade_chocolate_chip_cookies

Ik kan daar zo blij van worden als een recept direct lukt en de koekjes ook nog eens lekker zijn. Ik bakte mijn koekjes dit keer lekker knapperig van buiten, maar toch nog zacht van binnen. Normaal gesproken bak ik mijn koekjes best wel zacht, wat ook heel erg lekker is. Ik heb echter al zoveel typisch Amerikaanse chocolate chip cookies recepten op mijn blog staan, dat ik gewoon een keer iets anders wilde.

Na de testkoekjes en een tweede volle bakblik met koekjes, heb ik 1/3 van het deeg ingevroren voor een volgende keer dat ik zin heb in chocolade chocolate chip koekjes. Hoe ik dat heb gedaan en hoe je allemaal uniforme koekjes krijgt leg ik hieronder na het recept uit.

chocolade_chocolate_chip_cookies4

Chocolade chocolate chip koekjes

(20-30 stuks)

Ingrediënten
 • 25 gr cacao
 • 175 gr bloem
 • 185 gr zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout
 • 115 gr ongezouten roomboter
 • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
 • 250 gr fijne kristalsuiker
 • 1 biologisch ei
 • 4 el maple syrup (niet in huis? vervang dan door melk)
 • klein scheutje melk (waarschijnlijk niet nodig als je de maple syrup al vervangen hebt door melk)
 • 200 gr chocolade druppels; wit, puur en melk.
 • enkele extra chocolade druppels voor decoratie
Bereiding
 1. Doe de cacao, bloem, zelfrijzend bakmeel en het snufje zout in een kom en roer met een garde goed door totdat al het cacao is vermengd met de rest.
 2. Doe de boter en beide suikers in een grote mengkom of kom van je staande mixer. Mix tot de boter en suiker is vermengd.
 3. Voeg het ei toe aan de boter en suiker en mix tot een smeuïg geheel. Voeg nu de 4 eetlepels maple syrup of de 4 eetlepels melk toe en mix nogmaals tot het een mengsel is.
 4. Voeg het meelmengsel toe en kneed het koekdeeg tot een geheel. Is je deeg wat aan de droge kant en houdt het geen vorm, voeg dan nog een beetje melk toe. Niet te veel! Een klein scheutje moet voldoende zijn.
 5. Voeg vervolgens de chocoladedruppels toe. Ik koos voor puur en wit. Kneed de chocoladedruppels door het deeg heen tot alles mooi verdeeld is.
 6. Neem een groot stuk vershoudfolie en kneed het koekdeeg uit tot een lange deegrol van +/- 6 cm in doorsnede. Door het koekdeeg in de folie te draaien krijg je een strakke gelijkmatig verdeelde deegrol, het is geen vereiste.
 7. Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
 8. Snijd schijfjes van 1-2 cm dikte van de deegrol af en en plaats op de bakplaat met bakpapier. Op deze manier krijg je koekjes in allemaal dezelfde maat. Voor de extra ‘wow’-factor kun je er voor kiezen enkele extra chocoladedruppels in het koekje te drukken. Ik deed dit met melkchocoladedruppels.
 9. Bak de koekjes krokant in 12 minuten. Wil je iets zachtere koekjes? Bak ze dan voor 10 minuten.
 10. Laat de koekjes afkoelen en hard worden op een rooster. Je kunt de warme koekjes het beste met een spatel van de bakplaat naar het rooster verplaatsen.

Zo simpel is het om deze koekjes te maken. De meeste ingrediënten heb je wel in huis. Om het deeg in te vriezen draai je de deegrol strak op in vershoudfolie, eventueel in twee stukken. Doe de deegrol(len) vervolgens in een diepvrieszak en bewaar tot de volgende keer. Je kunt het deeg het beste even een kwartier tot een half uurtje laten ontdooien, zodat het wat makkelijker snijdt. Verleng de baktijd ook met 1-2 minuten extra.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook weer eens koekjes te bakken en dan bedoel ik natuurlijk deze chocolade chocolate chip koekjes. Laat het mij zeker weten als je ze gemaakt hebt via Facebook of Instagram. Laat het smaken!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

 • Ik had deze koekjes al even in mijn favorieten staan maar het kwam er steeds niet van om ze te maken.
  Gisteren was het zo ver en ze waren erg lekker! Heb er een stel uitgedeeld en ze waren zo op.
  Dankje voor het delen. Groetjes Laura

  Reageer
 • Ik zocht een recept voor chocolate chip cookies, en aangezien het recept voor de chocolade cake vorige keer zo goed was bevallen, zocht ik meteen op jouw pagina 🙂 De chip cookies zitten in de oven… even wachten… nog even wachten… en smullen maar!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *